Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

Покроковий рецепт кабачкової ікри через м’ясорубку по ГОСТу

Багатьом людям запам’ятався смак овочевої закуски з радянських часів. Тоді виробники дотримувалися норм державного стандарту, тому вона користувалася популярністю серед покупців. Завдяки наступним способом приготування, у вас вийде заготовити ікру, як в магазинах СРСР.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 1 кг моркви;
  • 1 кг цибулі;
  • 3 ст. л томатної пасти;
  • 3 ст. л столового оцту;
  • 3 ч. л солі;
  • Чорний і червоний мелений перець.

Приготування:

Цибулю з кабачками нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо у кабачків великі насіння, то їх краще видалити. Морква подрібнюємо на середній тертці або ріжемо соломкою. Тепер в сковороду вливаємо олію і окремо готуємо овочі. Приблизно за 30 хвилин, для приготування морквини може знадобитися трохи більше часу.

На м’ясорубку встановлюємо найдрібнішу фільєру і по черзі перекручуємо підготовлені овочі, коли вони повністю охолонуть. З електричною технікою ви можете значно прискорити процес приготування. Все добре перемішуємо.

Цікаве:  Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Якщо ви хочете домогтися більш однорідної консистенції, то скористайтеся заглибним блендером. Але деяким людям подобається ікра з шматочками овочів.

Продукти відправляємо в товстостінну каструлю і ставимо на плиту. Готуємо на середньому вогні, а після закипання зменшуємо, щоб ікра злегка «булькала». Помішуючи варимо протягом 15-20 хвилин.

На наступному етапі додаємо сіль, чорний і червоний перець, але це за бажанням. Туди ж відправляємо томатну пасту і дві ложки оцту. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо протягом 15 хвилин.

Потім додаємо ще одну ложку 9% оцту, перемішуємо і залишаємо варитися на 5-10 хвилин. Після цього розподіляємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками.

Ви можете відразу спробувати закуску, але потрібно розуміти, що в остившем вигляді буде мати зовсім інший смак.