Швидкий рецепт кабачкової ікри через м’ясорубку з болгарським перцем
Для приготування низькокалорійної і смачно закуски не знадобиться багато часу. Розглянемо ще один варіант заготівлі з використанням солодкого перцю. Якщо ви хочете спробувати заготовити ікру не тільки за класичним рецептом, то спробуйте скористатися цим варіантом. Перець надає цікавий смак холодної закуски.
Інгредієнти:
- 3,5 кг кабачків;
- 6 шт. болгарського перцю;
- 1,5 кг ріпчастої цибулі;
- 1,5 кг моркви;
- 6 ст. л цукрового піску;
- 3 ст. л солі;
- 100 мл 9% оцту;
- 1 л томатного соку.
Приготування
Овочі миємо, чистимо і подрібнюємо. У томатів і перцю вирізаємо плодоніжку. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до прозорого кольору.
Моркву і кабачки нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо до готовності. Морквину варимо близько 40 хвилин, а кабачки протягом 15-20 хвилин.
На наступному етапі пропускаємо через м’ясорубку перець з томатами. Потім подрібнюємо остиглий цибулю, а також остиглу моркву і кабачки. Підготовлені продукти відправляємо в глибоку і широку каструлю, все перемішуємо.
Ставимо каструлю на плиту і готуємо ікру на тихому вогні. Відразу додаємо сіль з цукром і ретельно розмішуємо. Тушкуємо протягом 2 годин, і не забуваємо періодично перемішувати, щоб овочі не пригоріли.
Тим часом можна підготувати банки і кришки. В кінці приготування вливаємо оцет, розмішуємо і готуємо ще пару хвилин, щоб закуска закипіла. Після цього розкладаємо по банках.
Закатуємо кришки ключем, перевертаємо банки догори дном і закутуємо. Залишаємо приблизно на добу. Дуже смачна і корисна закуска готова, яку можна відкрити в холодні вечори.