Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

Кабачкова ікра на зиму з майонезом і томатною пастою

Є ще один спосіб приготування закуски без стерилізації. Ми будемо використовувати томатну пасту і майонез. Ви можете купити в магазині, але краще зробити в домашніх умовах, для цього не знадобиться багато часу.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 200 г майонезу;
  • 150 г томатної пасти;
  • 500 р ріпчастої цибулі;
  • 8 ст. л соняшникової олії;
  • 2 ст. л 9% оцту;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю;
  • 2 ст. л цукру;
  • 2 ст. л солі.

Приготування

Цибулю і кабачки пропускаємо через м’ясорубку. Якщо ви любите відчувати шматочки овочів в ікрі, то кабачки можна дрібно нашаткувати. Відправляємо овочі в каструлю і ставимо на плиту. Готуємо на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом однієї години. За цей час рідина повинна практично повністю випаруватися.

Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Наступним кроком у ємність вливаємо олію, додаємо майонез з томатною пастою, перець, а також сіль з цукром. Все добре перемішуємо і залишаємо на слабкому вогні півгодини.

Потім знімаємо каструлю з плити і розливаємо закуску по банкам, які потрібно попередньо простерилізувати.

Це один з найпростіших і легких варіантів. Із зазначеної кількості продуктів, на виході повинно вийти 2,5 л. Закриті банки перевертаємо шийкою вниз, і залишаємо остигати на кілька годин.