Кабачкова ікра на зиму: рецепт з томатною пастою і часником
Улюблену і ніжну закуску можна приготувати з пікантним смаком. Також можете поекспериментувати з додаванням різних спецій, які дозволяють коригувати смак за своїм уподобанням.
Інгредієнти:
- 1,5 кг очищених кабачків;
- 4 цибулини;
- 1,5 кг моркви;
- 5 зубчиків часнику;
- 150 г томатної пасти;
- Сіль за смаком;
- 50 г цукру;
- 3 ст. л 9% оцту;
- 130 мл рослинного масла;
- ½ Ч. л чорного меленого перцю.
Приготування:
- Дрібно нарізаємо цибулю з часником. Морквою пропускаємо через м’ясорубку, або можете натерти на тертці. У товстостінній каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо овочі протягом 10 хвилин. Не забуваємо помішувати інгредієнти;
- Тим часом подрібнюємо на м’ясорубці кабачки. Їх краще очистити від шкірки, інакше шкірка буде мати зелений відтінок;
- До обсмажених овочів додаємо перець, пасту і кабачки. Все перемішуємо і готуємо протягом 10 хвилин на середньому вогні;
- До овочів додаємо столовий оцет і тушкуємо ще пару хвилин;
- Гарячу масу подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси;
- Ікру знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння і через 2-3 хвилини знімаємо з конфорки;
- Розподіляємо закуску по банкам, закриваємо кришками і в перевернутому положенні закутуємо теплою ковдрою.
Заготівлю залишаємо до повного охолодження. На виході у нас повинно вийти 2 л готового блюда.