Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

Кабачкова ікра на зиму: рецепт з томатною пастою і часником

Улюблену і ніжну закуску можна приготувати з пікантним смаком. Також можете поекспериментувати з додаванням різних спецій, які дозволяють коригувати смак за своїм уподобанням.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг очищених кабачків;
  • 4 цибулини;
  • 1,5 кг моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 150 г томатної пасти;
  • Сіль за смаком;
  • 50 г цукру;
  • 3 ст. л 9% оцту;
  • 130 мл рослинного масла;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю.

Приготування:

  1. Дрібно нарізаємо цибулю з часником. Морквою пропускаємо через м’ясорубку, або можете натерти на тертці. У товстостінній каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо овочі протягом 10 хвилин. Не забуваємо помішувати інгредієнти;
  2. Тим часом подрібнюємо на м’ясорубці кабачки. Їх краще очистити від шкірки, інакше шкірка буде мати зелений відтінок;
  3. До обсмажених овочів додаємо перець, пасту і кабачки. Все перемішуємо і готуємо протягом 10 хвилин на середньому вогні;
  4. До овочів додаємо столовий оцет і тушкуємо ще пару хвилин;
  5. Гарячу масу подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси;
  6. Ікру знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння і через 2-3 хвилини знімаємо з конфорки;
  7. Розподіляємо закуску по банкам, закриваємо кришками і в перевернутому положенні закутуємо теплою ковдрою.
Цікаве:  Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Заготівлю залишаємо до повного охолодження. На виході у нас повинно вийти 2 л готового блюда.