Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Солянка з капусти для тривалого зберігання без стерилізації

Щоб приготувати овочевий салат тривалого зберігання, не обов’язково заготівлю стерилізувати або додавати в неї хімічні засоби. Достатньо просто скористатися ще одним рецептом.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг капусти;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 1 кг огірків;
  • 1 кг моркви;
  • 500 г солодкого перцю;
  • 1 кг ріпчастої цибулі;
  • 200 г цукрового піску;
  • 100 мл 9% оцту;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 2 ст. л солі;
  • Горошини перцю і лавровий лист.

Приготування

Потрібно підготувати велику ємність, в якій будемо змішувати всі продукти. Відправляємо в миску нашатковану капусту, нарізані помідори, огірки, цибулю і болгарський перець, а також натерту моркву.

Тепер потрібно приготувати маринад. Для цього в окремій ємності змішуємо всі спеції і інші інгредієнти. Овочі перекладаємо в каструлю, додаємо лавровий лист, горошини перцю і заливаємо маринадом.

Цікаве:  Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Все добре перемішуємо. Ви можете відкласти тарілочку такого салату в сирому вигляді. Він виходить дуже смачним.

Ємність ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо до середнього вогню, і помішуючи, варимо 1-1,5 години. Киплячий салат розподіляємо по банкам і закатуємо або закручуємо кришками.

Банки в перевернутому положенні закутуємо рушником і залишаємо на 8-10 годин. За цей час заготівля буде стерилізуватися природним способом. Салат можна зберігати тривалий час, навіть при кімнатній температурі.