Солянка з капусти для тривалого зберігання без стерилізації
Щоб приготувати овочевий салат тривалого зберігання, не обов’язково заготівлю стерилізувати або додавати в неї хімічні засоби. Достатньо просто скористатися ще одним рецептом.
Інгредієнти:
- 1,5 кг капусти;
- 1,5 кг помідорів;
- 1 кг огірків;
- 1 кг моркви;
- 500 г солодкого перцю;
- 1 кг ріпчастої цибулі;
- 200 г цукрового піску;
- 100 мл 9% оцту;
- 100 мл рослинного масла;
- 2 ст. л солі;
- Горошини перцю і лавровий лист.
Приготування
Потрібно підготувати велику ємність, в якій будемо змішувати всі продукти. Відправляємо в миску нашатковану капусту, нарізані помідори, огірки, цибулю і болгарський перець, а також натерту моркву.
Тепер потрібно приготувати маринад. Для цього в окремій ємності змішуємо всі спеції і інші інгредієнти. Овочі перекладаємо в каструлю, додаємо лавровий лист, горошини перцю і заливаємо маринадом.
Все добре перемішуємо. Ви можете відкласти тарілочку такого салату в сирому вигляді. Він виходить дуже смачним.
Ємність ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо до середнього вогню, і помішуючи, варимо 1-1,5 години. Киплячий салат розподіляємо по банкам і закатуємо або закручуємо кришками.
Банки в перевернутому положенні закутуємо рушником і залишаємо на 8-10 годин. За цей час заготівля буде стерилізуватися природним способом. Салат можна зберігати тривалий час, навіть при кімнатній температурі.