Як приготувати солянку з капусти з помідорами і перцем
Овочева закуска завжди може виручити, коли несподівано прийшли гості до вас в будинок. Також її можна використовувати для приготування голубців, пирогів, а також рідких страв. Тому постарайтеся заготовити салат на зиму.
Інгредієнти:
- 2 кг капусти;
- 1 кг помідор;
- 1 кг цибулі;
- 1 кг моркви;
- 500 г болгарського перцю;
- Лавровий лист;
- Горошини запашного перцю;
- 200 мл соняшникової олії;
- 30 г цукру;
- 70 г харчової солі.
Приготування
Щоб прискорити процес, я рекомендую скористатися кухонним комбайном. Спочатку пропускаємо через нього очищену моркву і цибулю. Відправляємо в глибоку каструлю або відро. Додаємо половину склянки води, трохи солі і рослинне масло. Тушкуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Тим відправляємо в блендер помідори. Отриману масу додаємо в каструлю. Після повторного закипання, готуємо ще десять хвилин.
Потім подрібнюємо на комбайні капусту і солодкий перець. Відправляємо до решти продуктів, додаємо лавровий лист, перець, цукор і залишки солі. Все ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо до повної готовності, але не менше 40 хвилин.
Після цього викладаємо овочі в банки, рівномірно розподіляючи рідку та густу масу. Банки закручуємо, перевертаємо і накриваємо. Якщо хочете збільшити строк зберігання, то в кінці приготування можна додати столовий оцет.
Це базовий рецепт, але набір продуктів можна міняти по своєму смаку.