Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Як приготувати солянку з капусти з помідорами і перцем

Овочева закуска завжди може виручити, коли несподівано прийшли гості до вас в будинок. Також її можна використовувати для приготування голубців, пирогів, а також рідких страв. Тому постарайтеся заготовити салат на зиму.

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти;
  • 1 кг помідор;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 500 г болгарського перцю;
  • Лавровий лист;
  • Горошини запашного перцю;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • 30 г цукру;
  • 70 г харчової солі.

Приготування

Щоб прискорити процес, я рекомендую скористатися кухонним комбайном. Спочатку пропускаємо через нього очищену моркву і цибулю. Відправляємо в глибоку каструлю або відро. Додаємо половину склянки води, трохи солі і рослинне масло. Тушкуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Цікаве:  Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Тим відправляємо в блендер помідори. Отриману масу додаємо в каструлю. Після повторного закипання, готуємо ще десять хвилин.

Потім подрібнюємо на комбайні капусту і солодкий перець. Відправляємо до решти продуктів, додаємо лавровий лист, перець, цукор і залишки солі. Все ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо до повної готовності, але не менше 40 хвилин.

Після цього викладаємо овочі в банки, рівномірно розподіляючи рідку та густу масу. Банки закручуємо, перевертаємо і накриваємо. Якщо хочете збільшити строк зберігання, то в кінці приготування можна додати столовий оцет.

Це базовий рецепт, але набір продуктів можна міняти по своєму смаку.