Капустяна солянка — найсмачніший рецепт без помідор
Пропоную вам ознайомитися ще з одним способом приготування смачного салату на зиму. Для цього знадобляться найпростіші продукти, але, незважаючи на це, закуска виходить неймовірно смачною. Тому кілька баночок потрібно в будь-якому випадку заготовити.
Інгредієнти:
- 2 кг білокачанної капусти;
- 1 кг моркви;
- 1 г ріпчастої цибулі;
- 1 кг варених грибів;
- 500 мл томатної пасти;
- 500 мл соняшникової олії;
- 1 ст. л 70% оцту;
- 3 ст. л харчової солі;
- 2 ст. л цукрового піску.
Якщо вам здається, що масла занадто багато, то можете зменшити його кількість. Тут все залежить від уподобань кожної людини.
Приготування:
- В окрему ємність відправляємо цибулю, нарізану півкільцями і натерту моркву. Заливаємо олією і ставимо на плиту. Готуємо протягом 20 хвилин;
- В іншу каструлю додаємо нашатковану капусту, додаємо 500 мл води. Ставимо прогріватися на сусідню конфорку на 20 хвилин;
- Потім в ємність з капустою додаємо моркву з цибулею, сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин;
- Наступним кроком додаємо в каструлю відварені гриби і на повільному вогні тушкуємо ще півгодини. Щоб закуска не пригоріла, не забувайте її періодично помішувати;
- За п’ять хвилин до готовності додаємо столовий оцет;
- Салат розподіляємо по банкам і закатуємо кришки спеціальним ключем.
Можете відразу відкласти трохи салату, щоб спробувати його на смак. Заготовку можна подавати як холодну закуску, додавати в борщ або використовувати як начинку для випічки.
Всі ці рецепти досить прості, тому навіть недосвідчена господиня зможе заготовити кілька баночок на зиму. Можете трохи поекспериментувати, і замість свіжої капусти, додати квашену. Можливо, такий варіант вам більше сподобається.