Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Капустяна солянка — найсмачніший рецепт без помідор

Пропоную вам ознайомитися ще з одним способом приготування смачного салату на зиму. Для цього знадобляться найпростіші продукти, але, незважаючи на це, закуска виходить неймовірно смачною. Тому кілька баночок потрібно в будь-якому випадку заготовити.

Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 1 кг моркви;
  • 1 г ріпчастої цибулі;
  • 1 кг варених грибів;
  • 500 мл томатної пасти;
  • 500 мл соняшникової олії;
  • 1 ст. л 70% оцту;
  • 3 ст. л харчової солі;
  • 2 ст. л цукрового піску.

Якщо вам здається, що масла занадто багато, то можете зменшити його кількість. Тут все залежить від уподобань кожної людини.

Приготування:

  1. В окрему ємність відправляємо цибулю, нарізану півкільцями і натерту моркву. Заливаємо олією і ставимо на плиту. Готуємо протягом 20 хвилин;
  2. В іншу каструлю додаємо нашатковану капусту, додаємо 500 мл води. Ставимо прогріватися на сусідню конфорку на 20 хвилин;
  3. Потім в ємність з капустою додаємо моркву з цибулею, сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин;
  4. Наступним кроком додаємо в каструлю відварені гриби і на повільному вогні тушкуємо ще півгодини. Щоб закуска не пригоріла, не забувайте її періодично помішувати;
  5. За п’ять хвилин до готовності додаємо столовий оцет;
  6. Салат розподіляємо по банкам і закатуємо кришки спеціальним ключем.
Цікаве:  Квашена капуста з яблуками на зиму: дуже смачні рецепти

Можете відразу відкласти трохи салату, щоб спробувати його на смак. Заготовку можна подавати як холодну закуску, додавати в борщ або використовувати як начинку для випічки.

Всі ці рецепти досить прості, тому навіть недосвідчена господиня зможе заготовити кілька баночок на зиму. Можете трохи поекспериментувати, і замість свіжої капусти, додати квашену. Можливо, такий варіант вам більше сподобається.