Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Капустяна солянка на зиму: рецепт, як в магазині

Багато людей пам’ятають, що магазинна закуска була дуже смачною. Але сьогодні не завжди можна довіряти сучасним виробникам, так як вони використовують консерванти для тривалого зберігання. Крім того, при масовому приготуванні, говорити про якості не доводиться.

Я пропоную вам рецепт, за яким ви зможете заготовити овочевий салат, не відрізняється за смаком радянського продукту.

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти;
  • 1 кг моркви;
  • 0,5 кг варених грибів;
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі;
  • 150 мл томатної пасти;
  • 300 мл рослинного масла;
  • 200 мл води;
  • 100 мл 9% столового оцту;
  • 5 ст. л цукру;
  • 6 ч. л харчової солі;
  • Перець і лавровий лист.
Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Приготування

Капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на середній тертці. Очищаємо цибулю та нарізаємо його на кубики. Будь-які гриби відварюємо і нарізаємо на невеликі шматочки.

У глибоку ємність відправляємо абсолютно всі продукти, необхідні для приготування солянки. Ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Періодично помішуючи, готуємо овочеву закуску протягом сорока хвилин.

Гарячий салат розподіляємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, які попередньо потрібно прокип’ятити кілька хвилин.

Банки ставимо догори дном, закутуємо і залишаємо остигати. Смачне блюдо готове. Гриби додавати не обов’язково. Зберігати закуску краще всього в холодильнику.