Покроковий рецепт солянки з капусти з грибами: пальчики оближеш
Закуска, приготовлена цим способом, є не тільки смачним окремим блюдом, але і може використовуватися в якості начинки для пирогів і пиріжків. Просто пальчики оближеш, тому обов’язково заготуйте такий овочевий салат на зиму.
Інгредієнти:
- 1,5 кг білокачанної капусти;
- 500 г грибів;
- 500 г цибулі;
- 500 г моркви;
- 130 мл томатної пасти;
- 120 г цукрового піску;
- 130 мл соняшникової олії;
- 60 мл 9% оцту;
- 250 мл води;
- 2 ст. л харчової солі.
Приготування
Потрібно підготувати усі необхідні овочі. Шаткуємо соковиту і свіжу капусту, подрібнюємо на крупній тертці моркву, ріпчасту цибулю ріжемо на невеликі кубики. Білі гриби нарізаємо на невеликі шматочки, попередньо відваривши їх протягом п’яти хвилин. Ви можете використовувати абсолютно будь-які гриби, які вам подобаються або є у наявності.
У велику каструлю вливаємо олію і воду. Шарами викладаємо спочатку капусту, потім цибулю, слідом моркву і гриби. Накриваємо кришкою і ставимо на плиту.
Коли овочі добре прогріються і злегка осядуть, то їх потрібно перемішати. При необхідності доливаємо ще трохи води. Коли рідина закипить, додаємо томатну пасту, цукор з сіллю і ще раз перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до повної готовності, приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи.
За десять хвилин до готовності додаємо оцет. Розмішуємо і пробуємо на смак. Якщо буде потрібно, то додайте інгредієнти, яких не вистачає.
Знімаємо каструлю з вогню, і розкладаємо солянку по банкам, які попередньо стерилізуємо. Закатуємо кришки за допомогою спеціального ключа.
Банки з заготівлею перевертаємо і накриваємо теплою ковдрою або рушником. Залишаємо до повного охолодження. Зберігати закуску можна при кімнатній температурі, тільки бажано в темному місці.