Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

Як швидко зробити огірки по-корейськи на зиму

Корейські салати зовсім недавно почали заготовляти в нашій країні, проте вони вже встигли завоювати велику популярність. Звичайно, такі страви в Кореї не готують, але у нас їх прийнято називати саме так. Пропоную вам ще один рецепт приготування огірочків, при цьому процес можна значно скоротити, якщо у вас немає часу стерилізувати.

Інгредієнти:

  • 2 кг свіжих огірків;
  • ½ Кг моркви;
  • ½ Склянки соняшникової олії;
  • 5 зубчиків часнику;
  • ½ Склянки 9% столового оцту;
  • 4 ст. л цукрового піску;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • Приправа для корейської моркви.

Процес заготівлі:

Морква промиваємо і очищаємо, тобто злегка знімаємо верхній шар. Ви можете подрібнити коренеплоди на корейській тертці. Але якщо хочете зробити все красиво, то наріжте моркву овочечисткою на тонкі слайсы, а потім розріжте на тонкі смужки необхідної довжини за допомогою гострого ножа. Відправляємо в окрему миску.

Цікаве:  Салат «Тещин язик» з баклажанів на зиму — 6 кращих рецептів

Огірки також нарізаємо на тонкі смужки. Але при бажанні, ви можете подрібнити їх на брусочки або скористатися корейської теркою. Кожна господиня обирає свій метод, до якого звикла.

Після цього овочі перемішуємо і злегка переминаем руками, щоб вони пустили сік. Додаємо цукор з сіллю, трохи приправи, яку можна замінити на будь-які спеції, які вам найбільше подобаються.

Виливаємо оцет і масло, після цього ретельно перемішуємо. Часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через спеціальний прес, відправляємо в миску до решти інгредієнтів і ще раз розмішуємо. Потім залишаємо маринуватися на кілька годин.

На наступному етапі розкладаємо закуску по банкам і заливаємо маринадом. Стерилізуємо у товстостінній каструлі і закручуємо кришками.

Якщо ви хочете прискорити процес приготування. То огірки з іншими продуктами потрібно кілька хвилин варити на середньому вогні. Після цього можна розкладати по банках і залишити остигати.