Огірки по-корейськи на зиму: найсмачніший рецепт без стерилізації зі спеціями
Якщо у вас мало часу, і ви не можете стерилізувати заготовки, то овочі можна просто замаринувати. При цьому салат виходить не менш смачним, і таким пікантним, як і у випадку традиційного приготування закуски. Пропоную вам один з найбільш смачних рецептів страв з покроковими фото. Його можна буде поставити взимку на стіл в будь-який час.
Інгредієнти:
- 2 кг огірків;
- ½ Кг моркви.
Для маринаду:
- 30 мл 9% столового оцту;
- 30 мл соняшникової олії;
- 0,5 ч. л коріандру;
- 0,5 ч. л чорного меленого перцю;
- 3 зубчики часнику;
- Мелений перець чилі за уподобанням;
- 50 г харчової солі;
- 100 г цукрового піску.
Покрокове приготування
На самому початку займемося підготовкою маринаду. Для цього в сотейник висипаємо цукор з сіллю, додаємо необхідні спеції, а перець чилі за бажанням, якщо хочете, щоб закуска вийшла більш гострою.
Виливаємо масло і оцет. Ставимо сковороду на плиту і готуємо на середньому вогні. При постійному помішуванні доводимо до кипіння, потім варимо ще близько однієї хвилини. Ємність знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо, поки будемо займатися інгредієнтами.
На наступному етапі очищену і промиту моркву подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Якщо у вас немає такого інструменту, то можете скористатися звичайною теркою або нарізати плоди тонкою соломкою. Відправляємо в тарілку і злегка переминаем руками, щоб коренеплоди дали сік.
Огірки промиваємо під проточною водою і відрізаємо у них кінчики. Овочі ви можете нарізати тонкими кружечками, соломкою або брусочками, за вашим бажанням. Як звикли, так і робіть, форма на смак закуски не вплине.
Тепер морква відправляємо в полумисок з огірками. Через спеціальний прес видавлюємо очищені зубчики часнику. Інгредієнти перемішуємо вручну і злегка їх приминаем, щоб вони дали сік. Закуску поки відкладаємо в сторону.
Сотейник з маринадом знову ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього, киплячу рідину відразу виливаємо в полумисок з огірками і морквою, гарненько перемішуємо. При бажанні, в салат можна додати трохи кропу, він додає свіжість страви.
Салат щільно укладаємо в сухі і чисті банки. Додаємо розсіл, який залишився від огірків. Ємності щільно закручуємо металевими кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.