Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

Огірки по-корейськи на зиму: найсмачніший рецепт без стерилізації зі спеціями

Якщо у вас мало часу, і ви не можете стерилізувати заготовки, то овочі можна просто замаринувати. При цьому салат виходить не менш смачним, і таким пікантним, як і у випадку традиційного приготування закуски. Пропоную вам один з найбільш смачних рецептів страв з покроковими фото. Його можна буде поставити взимку на стіл в будь-який час.

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків;
  • ½ Кг моркви.

Для маринаду:

  • 30 мл 9% столового оцту;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 0,5 ч. л коріандру;
  • 0,5 ч. л чорного меленого перцю;
  • 3 зубчики часнику;
  • Мелений перець чилі за уподобанням;
  • 50 г харчової солі;
  • 100 г цукрового піску.

Покрокове приготування

На самому початку займемося підготовкою маринаду. Для цього в сотейник висипаємо цукор з сіллю, додаємо необхідні спеції, а перець чилі за бажанням, якщо хочете, щоб закуска вийшла більш гострою.

Виливаємо масло і оцет. Ставимо сковороду на плиту і готуємо на середньому вогні. При постійному помішуванні доводимо до кипіння, потім варимо ще близько однієї хвилини. Ємність знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо, поки будемо займатися інгредієнтами.

Цікаве:  Квашена капуста з яблуками на зиму: дуже смачні рецепти

На наступному етапі очищену і промиту моркву подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Якщо у вас немає такого інструменту, то можете скористатися звичайною теркою або нарізати плоди тонкою соломкою. Відправляємо в тарілку і злегка переминаем руками, щоб коренеплоди дали сік.

Огірки промиваємо під проточною водою і відрізаємо у них кінчики. Овочі ви можете нарізати тонкими кружечками, соломкою або брусочками, за вашим бажанням. Як звикли, так і робіть, форма на смак закуски не вплине.

Тепер морква відправляємо в полумисок з огірками. Через спеціальний прес видавлюємо очищені зубчики часнику. Інгредієнти перемішуємо вручну і злегка їх приминаем, щоб вони дали сік. Закуску поки відкладаємо в сторону.

Сотейник з маринадом знову ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього, киплячу рідину відразу виливаємо в полумисок з огірками і морквою, гарненько перемішуємо. При бажанні, в салат можна додати трохи кропу, він додає свіжість страви.

Салат щільно укладаємо в сухі і чисті банки. Додаємо розсіл, який залишився від огірків. Ємності щільно закручуємо металевими кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.