Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

Огірки по-корейськи на зиму без моркви з оцтом

Практично у всіх рецептах приготування цього салату використовується моркву. Але і без неї закуска виходить неймовірно смачною. Якщо ваші домочадці люблять різні страви, то заготовте пару баночок цим способом.

Інгредієнти:

  • 4 кг огірків;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 200 г цукрового піску;
  • 3 ст. л харчової солі;
  • 1 склянку 9% столового оцту;
  • 2 ст. л часнику;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю.

Поетапне приготування

Обрізаємо кінчики огірків. Потім плоди розрізаємо вздовж на чотири частини, при бажанні, ви можете нарізати їх на більш дрібні шматочки. Попередньо овочі необхідно промити, про це не варто забувати.

На наступному етапі висипаємо в миску з огірками склянку цукру і заливаємо олією, а також оцтом. Додаємо три ложки харчової солі і трохи меленого перцю.

Цікаве:  Виноградний сік у домашніх умовах: простий покроковий рецепт на зиму без варіння

Попередньо пропускаємо через прес часник і додаємо його в закуску. Все добре перемішуємо ложкою, але зручніше буде зробити це руками. Залишаємо салат мінімум на три години, щоб огірки дали якомога більше соку.

Після закінчення зазначеного часу розкладаємо огірки по простерилизованным банкам. Зверху заливаємо розсолом. Ємності накриваємо металевими кришками і стерилізуємо у каструлі протягом 10-20 хвилин, залежно від обсягу банок.

Після цього кришки закручуємо за допомогою спеціального ключа. Банки перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо в прохолодне і темне місце для тривалого зберігання на зиму.