Рецепт корейських огірків на 4 кг з морквою
Ще один варіант приготування. Салат виходить смачним і яскравим, тому буде відмінною прикрасою для святкового столу. При такому способі консервування, нам знадобиться більше часу.
Інгредієнти:
- 4 кг свіжих огірочків;
- 1 кг моркви;
- 200 г цукру;
- 100 г солі;
- 200 мл яблучного оцту;
- 1 стакан рослинного масла;
- 2 головки часнику;
- 1 ч. л червоного меленого перцю.
Приготування:
- Огірки нарізаємо на брусочки невеликого розміру. Якщо на овочах товста шкірка, то її краще очистити. Не забуваємо попередньо промивати плоди;
- Моркву миємо та очищаємо від верхнього шару. Потім натираємо на корейській тертці і відправляємо в тазик з підготовленими огірками;
- На наступному етапі очищаємо часник і подрібнюємо його на дрібній тертці. Додаємо в миску з огірками і морквою;
- До підготовлених продуктів додаємо цукор з сіллю, рослинне масло і яблучний оцет. Також додаємо червоний перець, і за бажанням приправу для корейської моркви. Її немає в рецепті, але зайвою не буде;
- Все добре перемішуємо руками, так зручніше і швидше. Салат залишаємо настоюватися на ніч. За цей час овочі дадуть сік;
- Вранці розкладаємо закуску по чистим банкам. Дно широкої каструлі застеляємо ганчіркою або рушником, акуратно викладаємо банки. По плечики заливаємо водою. Після закипання стерилізуємо заготовки протягом 20 хвилин, якщо у вас літрові банки.
Залишається лише закатати кришки і укутати банки теплою ковдрою. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Потім прибираємо на зберігання в комору або льох. Якщо достатньо місця в холодильнику, то можете прибрати салат в нього.