Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

Рецепт корейських огірків на 4 кг з морквою

Ще один варіант приготування. Салат виходить смачним і яскравим, тому буде відмінною прикрасою для святкового столу. При такому способі консервування, нам знадобиться більше часу.

Інгредієнти:

  • 4 кг свіжих огірочків;
  • 1 кг моркви;
  • 200 г цукру;
  • 100 г солі;
  • 200 мл яблучного оцту;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 2 головки часнику;
  • 1 ч. л червоного меленого перцю.

Приготування:

  1. Огірки нарізаємо на брусочки невеликого розміру. Якщо на овочах товста шкірка, то її краще очистити. Не забуваємо попередньо промивати плоди;
  2. Моркву миємо та очищаємо від верхнього шару. Потім натираємо на корейській тертці і відправляємо в тазик з підготовленими огірками;
  3. На наступному етапі очищаємо часник і подрібнюємо його на дрібній тертці. Додаємо в миску з огірками і морквою;
  4. До підготовлених продуктів додаємо цукор з сіллю, рослинне масло і яблучний оцет. Також додаємо червоний перець, і за бажанням приправу для корейської моркви. Її немає в рецепті, але зайвою не буде;
  5. Все добре перемішуємо руками, так зручніше і швидше. Салат залишаємо настоюватися на ніч. За цей час овочі дадуть сік;
  6. Вранці розкладаємо закуску по чистим банкам. Дно широкої каструлі застеляємо ганчіркою або рушником, акуратно викладаємо банки. По плечики заливаємо водою. Після закипання стерилізуємо заготовки протягом 20 хвилин, якщо у вас літрові банки.
Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Залишається лише закатати кришки і укутати банки теплою ковдрою. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Потім прибираємо на зберігання в комору або льох. Якщо достатньо місця в холодильнику, то можете прибрати салат в нього.