Найсмачніший рецепт огірків по-корейськи з приправою для корейської моркви
Урожай огірків можна збирати ще тривалий час, тому ви встигнете заготовити смачну закуску на зиму. Ми розглянули кілька простих рецептів, але я пропоную вам розглянути ще один спосіб приготування заготовки.
Інгредієнти:
- 4 кг огірків;
- 1 кг моркви;
- 5 зубчиків часнику;
- 8 ст. л цукру;
- 4 ст. л солі;
- 1 стакан соняшникової олії;
- 1 склянку 9% оцту;
- 30 г корейської приправи.
Процес заготівлі:
Огірки рекомендується замочити на годину. Потім натираємо їх на корейській тертці на середні смужки. Відправляємо в окрему тарілку.
Моркву також подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Тільки робимо більш тонкі смужки. Відправляємо в глибоку миску. Можна злегка пом’яти овочі, щоб вони дали сік.
Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес. Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в одну глибоку тарілку. Додаємо цукор, сіль, оцет і масло. А також упаковку корейської приправи. Все ретельно перемішуємо і залишаємо салат маринуватися на кілька годин. Рекомендується кожні 30 хвилин перемішувати інгредієнти.
Потім розкладаємо закуску по чистим банкам, і не забуваємо наповнювати розсолом. Якщо ви використовуєте 0,5-літрові банки, то після закипання води їх слід стерилізувати протягом 10 хвилин.
Закручуємо кришки за допомогою спеціального ключа. Банки перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру. Коли заготовки охолонуть, то прибираємо їх в прохолодне місце.