Квашена капуста з буряком великими шматками швидкого приготування
Пропоную вам ще один варіант смачної закуски. Її можна зробити в будь-який час, а не обов’язково заготовляти на зиму восени. Нам не знадобиться багато часу.
Інгредієнти:
- 2 кг білокачанної капусти;
- 2 моркви;
- 2 буряків;
- Перчик чилі;
- 4 зубчики часнику;
- 3 ст. л харчової солі.
Приготування
Білокачанну капусту нарізаємо на досить великі шматки неправильної форми. Перед цим не забудьте зняти верхні листки, які, найчастіше, не придатні для вживання в їжу.
В чисту банку об’ємом 3 літри викладаємо трохи буряків, яку нарізаємо на тонкі пластини. Потім додаємо капусту, зверху нарізану моркву з часником і перцем. Таким чином, шарами заповнюємо всі ємність. Не забуваємо злегка ущільнювати овочі.
В склянці з теплою водою розчиняємо сіль і виливаємо в банку з закускою. Після цього вливаємо холодну воду, щоб овочі були повністю покриті розсолом.
Банку ставимо в миску, так як рідина буде виливатися. Накриваємо кришкою і залишаємо на кілька днів при кімнатній температурі. Зберігати заготовку слід в прохолодному місці.