Рецепт квашеної капусти по-грузинськи
Якщо вам подобається закуска з пікантним смаком, то вам підійде наступний рецепт. Це квашена капуста по-грузинськи. Ви зможете заощадити гроші, а також будете впевнені в якості свого продукту.
Інгредієнти:
- 1 кг капусти;
- 60 г часнику;
- 400 г буряків;
- 50 г листя селери;
- Сіль;
- 1 л води.
Приготування
Спочатку зробимо розсіл. Для цього в каструлю виливаємо 1 л води і розчиняємо в ньому 2 ст. л харчової солі. Доводимо до кипіння.
Капусту нарізаємо на досить великі шматки, як показано на фото нижче. На тонкі скибочки ріжемо буряк, крупно нарізаємо листовий селера, а також подрібнюємо перчик і часник.
На дно пластикового відерця викладаємо шар буряків. Потім додаємо шматочки капусти, після чого часник, гострий перчик, а також листя селери. Таким чином, продовжуємо викладати шари.
Коли ємність буде повністю заповнена, то заливаємо її гарячим розсолом. Зверху накриваємо тарілкою і ставимо вантаж, в якості іншої миски. Закриваємо кришкою, але залишаємо отвір, щоб овочі не задихнулися і виходили гази.
Якщо ви хочете прискорити процес приготування, то додайте в розсіл невелику кількість столового оцту.
Тепер ви знаєте кілька варіантів смачною і корисною закуски. Вибирайте найбільш підходящий спосіб і використовуйте за призначенням. Приємного апетиту!