Хрустка капуста на зиму: рецепт швидкого приготування
Пропоную вам чудовий варіант заготовки, яка зберігається тривалий час. Закуска виходить не тільки смачним, але і хрусткою. Вона подається до різних гарнірів і як окрему страву.
Інгредієнти:
- 1 кг капусти;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- Селера, петрушка;
- 1 ст. л цукру;
- 1 ст. л солі.
Приготування
Для початку готуємо капусту. Нарізаємо її на шматки середнього розміру. Відправляємо в таз і туди ж ріжемо моркву з буряком на невеликі шматочки, щоб вони швидше дозріли.
До овочів додаємо рубану зелень, селера і сіль з цукром. Потім відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями. Все добре перемішуємо руками. Приймати продукти не потрібно.
Щільно укладаємо в чисту банку і залишаємо на добу. За цей час овочі дозріють і зменшаться в розмірі, при цьому дадуть сік. Після цього, закуску краще перекласти в ємність меншого обсягу.
Залишаємо в теплому місці на 3-4 дні. Прибираємо заготовку у прохолодне місце.