Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

Хрустка капуста на зиму: рецепт швидкого приготування

Пропоную вам чудовий варіант заготовки, яка зберігається тривалий час. Закуска виходить не тільки смачним, але і хрусткою. Вона подається до різних гарнірів і як окрему страву.

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти;
  • 1 буряк;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • Селера, петрушка;
  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ст. л солі.

Приготування

Для початку готуємо капусту. Нарізаємо її на шматки середнього розміру. Відправляємо в таз і туди ж ріжемо моркву з буряком на невеликі шматочки, щоб вони швидше дозріли.

До овочів додаємо рубану зелень, селера і сіль з цукром. Потім відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями. Все добре перемішуємо руками. Приймати продукти не потрібно.

Цікаве:  Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Щільно укладаємо в чисту банку і залишаємо на добу. За цей час овочі дозріють і зменшаться в розмірі, при цьому дадуть сік. Після цього, закуску краще перекласти в ємність меншого обсягу.

Залишаємо в теплому місці на 3-4 дні. Прибираємо заготовку у прохолодне місце.