Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

Квашена капуста з буряком без оцту

Якщо під час приготування закуски додати оцет, то овочі виходять маринованими. Але ми збираємося квасити капусту. Зробити це дуже просто, і не знадобиться багато часу.

Інгредієнти:

  • Капуста;
  • 1 морква;
  • 1 буряк;
  • Ягоди для прикраси;
  • 1 ст. л. насіння кропу;
  • 1 зубчик часнику.

При бажанні ви можете додати гвоздику, коріандр, кмин або інші спеції, з урахуванням своїх смаків.

Приготування

Подрібнюємо білокачанну капусту. Для цього можна скористатися овочечисткою, виходить дуже швидко і зручно.

В миску з капустою кладемо натерту моркву і буряк. Додаємо подрібнений часник, а також насіння кропу, які відмінно поєднуються з іншими продуктами. Все добре перемішуємо і трохи приминаем, щоб овочі пустили сік. (Часник додавати не обов’язково).

Цікаве:  Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

Інгредієнти відправляємо в банку і добре утрамбовуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на кілька днів. Перед подачею закуску можна прикрасити брусницею чи журавлиною.