Квашена капуста з буряком без оцту
Якщо під час приготування закуски додати оцет, то овочі виходять маринованими. Але ми збираємося квасити капусту. Зробити це дуже просто, і не знадобиться багато часу.
Інгредієнти:
- Капуста;
- 1 морква;
- 1 буряк;
- Ягоди для прикраси;
- 1 ст. л. насіння кропу;
- 1 зубчик часнику.
При бажанні ви можете додати гвоздику, коріандр, кмин або інші спеції, з урахуванням своїх смаків.
Приготування
Подрібнюємо білокачанну капусту. Для цього можна скористатися овочечисткою, виходить дуже швидко і зручно.
В миску з капустою кладемо натерту моркву і буряк. Додаємо подрібнений часник, а також насіння кропу, які відмінно поєднуються з іншими продуктами. Все добре перемішуємо і трохи приминаем, щоб овочі пустили сік. (Часник додавати не обов’язково).
Інгредієнти відправляємо в банку і добре утрамбовуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на кілька днів. Перед подачею закуску можна прикрасити брусницею чи журавлиною.