Рецепт швидкого приготування квашеної капусти з буряком і оцтом
Така закуска з’їдається дуже швидко, тому заготовлюйте відразу кілька банок. Цей варіант підходить для господинь, у яких мало вільного часу.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 2 моркви;
- 1 буряк;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл соняшникової олії;
- 250 мл води;
- 250 мл 9% оцту;
- 1 склянку цукрового піску;
- 2 ст. л солі.
Приготування
Білокачанну капусту нарізаємо будь-яким зручним способом. Звичайно, краще всього скористатися спеціальною шатківницею. Перекладаємо в таз або глибоку каструлю.
Подрібнюємо На крупній тертці моркву, буряк і часник. Відправляємо до капусти і перемішуємо руками, тільки не приминаючи.
Овочі відправляємо в чисту банку і утрамбовуємо, для цього можете скористатися товкачиком. При бажанні поекспериментуйте зі спеціями. Якщо подобається гостра закуска, то використовуйте гіркий перчик.
Виливаємо В каструлю 3 склянки води, висипаємо цукор з сіллю, додаємо масло і перемішуємо. Після закипання вливаємо оцет, розмішуємо і заливаємо маринадом капусту.
Накриваємо пластиковою кришкою і залишаємо в теплому місці на 3 дні. Після цього спробуйте заготовку на смак. Зберігати краще в холодильнику.
Після спустошення банки, що залишився маринад можна використовувати повторно.