Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

Рецепт швидкого приготування квашеної капусти з буряком і оцтом

Така закуска з’їдається дуже швидко, тому заготовлюйте відразу кілька банок. Цей варіант підходить для господинь, у яких мало вільного часу.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти;
  • 2 моркви;
  • 1 буряк;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 250 мл води;
  • 250 мл 9% оцту;
  • 1 склянку цукрового піску;
  • 2 ст. л солі.

Приготування

Білокачанну капусту нарізаємо будь-яким зручним способом. Звичайно, краще всього скористатися спеціальною шатківницею. Перекладаємо в таз або глибоку каструлю.

Подрібнюємо На крупній тертці моркву, буряк і часник. Відправляємо до капусти і перемішуємо руками, тільки не приминаючи.

Овочі відправляємо в чисту банку і утрамбовуємо, для цього можете скористатися товкачиком. При бажанні поекспериментуйте зі спеціями. Якщо подобається гостра закуска, то використовуйте гіркий перчик.

Цікаве:  Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

Виливаємо В каструлю 3 склянки води, висипаємо цукор з сіллю, додаємо масло і перемішуємо. Після закипання вливаємо оцет, розмішуємо і заливаємо маринадом капусту.

Накриваємо пластиковою кришкою і залишаємо в теплому місці на 3 дні. Після цього спробуйте заготовку на смак. Зберігати краще в холодильнику.

Після спустошення банки, що залишився маринад можна використовувати повторно.