Рецепт кукурудзи на зиму, як в магазині
Це простий і швидкий спосіб заготівлі кукурудзи. Її можна використовувати не тільки в кулінарії, але і на риболовлі. Консервований продукт за смаком не відрізняється від магазинного аналога, тільки не містить шкідливих консервантів.
Інгредієнти:
- Цукрова кукурудза;
- 1 л води;
- 2 ч. л цукру;
- 1 ч. л солі.
Приготування
У каструлі доводимо воду до кипіння і відправляємо в неї качани на пару хвилин. Довше варити не варто. Потім перекладаємо продукт в холодну воду, поки вона не охолоне.
Гострим ножем зрізаємо зерна, а потім розділяємо їх вручну.
Закладаємо зернятка в банку на 2-3, додаємо цукор, сіль і заливаємо холодною водою, щоб від краю залишалося пару сантиметрів. І закручуємо стерильними кришками.
На дно каструлі викладаємо рушник, відправляємо в неї наповнені банки і повністю заливаємо їх водою. Накриваємо кришкою і кип’ятимо протягом 45 хвилин на повільному вогні. Знімаємо кришку тільки після охолодження заготовки.
Банки переважно зберігати в холодильнику, так як при кімнатній температурі вони можуть вибухнути.