Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Рецепт кукурудзи на зиму, як в магазині

Це простий і швидкий спосіб заготівлі кукурудзи. Її можна використовувати не тільки в кулінарії, але і на риболовлі. Консервований продукт за смаком не відрізняється від магазинного аналога, тільки не містить шкідливих консервантів.

Інгредієнти:

  • Цукрова кукурудза;
  • 1 л води;
  • 2 ч. л цукру;
  • 1 ч. л солі.

Приготування

У каструлі доводимо воду до кипіння і відправляємо в неї качани на пару хвилин. Довше варити не варто. Потім перекладаємо продукт в холодну воду, поки вона не охолоне.

Гострим ножем зрізаємо зерна, а потім розділяємо їх вручну.

Закладаємо зернятка в банку на 2-3, додаємо цукор, сіль і заливаємо холодною водою, щоб від краю залишалося пару сантиметрів. І закручуємо стерильними кришками.

Цікаве:  Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

На дно каструлі викладаємо рушник, відправляємо в неї наповнені банки і повністю заливаємо їх водою. Накриваємо кришкою і кип’ятимо протягом 45 хвилин на повільному вогні. Знімаємо кришку тільки після охолодження заготовки.

Банки переважно зберігати в холодильнику, так як при кімнатній температурі вони можуть вибухнути.