Консервована кукурудза на зиму в домашніх умовах
Для заготівлі не підійде кормова культура, нам знадобиться саме цукровий сорт. Сам процес є нескладним, тому з ним впорається навіть господиня без досвіду.
Інгредієнти:
- Солодка кукурудза;
- 1 л води;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л солі;
- 1 ч. л лимонної кислоти.
Приготування
Кукурудзу очищаємо від лушпиння і відправляємо її в таз або каструлю. Заливаємо холодною водою і варимо близько 40 хвилин. Якщо готувати її дуже довго, то вона стане м’якою, а цього нам не потрібно.
Щоб зернятка вийшли солодкими, під час варіння додаємо невелику кількість цукру, приблизно 1 ст. л на 1 л води.
Коли качани охолонуть, то потрібно відокремити зерна. Спочатку скористайтеся ножем, а потім можете робити це вручну.
Щоб наша консервація не вибухнула, кукурудзу слід промити окропом. Це дозволяє позбутися від дрібних комах і смітинок. Воду, в якій варили качани, не використовуємо, так як в ній багато бруду.
Тепер нам потрібно приготувати розсіл. Для цього в каструлю вливаємо один літр води, додаємо в неї лимонну кислоту, сіль і цукор. Все перемішуємо і чекаємо закипання рідини.
Тим часом розподіляємо зерна по стерильним банкам. Не заповнюйте ємність до верху, інакше заготівля може вибухнути, тому наповнюємо її на 2/3.
Коли маринад закипить, то заповнюємо їм банки, не доливаючи пару сантиметрів до верхнього краю.
Стерилізуємо заготовку в киплячій воді. Для цього нам знадобиться близько однієї години, а якщо ви використовуєте молоду кукурудзу, то буде достатньо 40 хвилин.
Після закінчення зазначеного періоду часу закатуємо кришки спеціальним ключем.
Банки перевертаємо догори дном, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо на добу остигати. Зберігати консервацію краще в прохолодному місці, але і при кімнатній температурі з нею нічого не станеться до Нового року.