Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Заморожування в зернах кукурудзи

Зараз в кожному будинку є морозилка або окрема камера. Тому продукти можна без проблем зберігати на зиму. Заморожену кукурудзу можна використовувати для приготування випічки, салатів, рагу та інших страв. Для заготівлі вам знадобиться всього кілька хвилин.

Качани очищаємо, ретельно промиваємо під проточною водою і викладаємо на рушник, щоб вони добре просохли. Потім відправляємо в каструлю з водою і варимо протягом 5 хвилин після закипання.

Відразу ж відправляємо кукурудзу в холодну воду з кубиками льоду. Коли вона охолоне, то висушуємо її паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвої рідини.

Тепер нам потрібно відокремити зерна. Цей процес є трудомістким і тривалим, тому наберіться терпіння.

Цікаве:  Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

Викладаємо зерна в поліетиленовий пакет і відправляємо в морозильну камеру.

Пакетик не займає багато місця, тому даний спосіб заморожування є дуже зручним. У зимовий час додавайте зерна в улюблені страви.