Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Маринована кукурудза в качанах

Ви можете заготовити смачний продукт на зиму цілком. Багато вважають, що замаринувати цей продукт не так просто, проте вам знадобиться трохи часу, щоб закрити його в банки.

Інгредієнти:

  • Кукурудза;
  • 1 л води;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 3 горошини перцю;
  • 2 ст. л оцту;
  • Лавровий лист;

Приготування

Відбираємо качани. Для консервування цілої кукурудзи, краще вибирати невеликий продукт, і бажано одного розміру. Очищаємо від листя і видаляємо волоски.

Потім піддаємо його термічної обробки. Для цього кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.

Після закипання води варимо кукурудзу близько 5 хвилин. А якщо качани давно дозріли, то варимо їх трохи більше. Після цього відкидаємо на друшляк і ставимо під холодну воду на три хвилини.

Цікаве:  5 рецептів квашеної капусти на зиму в банках

Щоб позбутися від зайвої рідини розкладаємо варені качани на рушник або протираємо паперовими серветками. При необхідності качани можна поділити навпіл.

Підготовлені качани щільно укладаємо в стерилізовані банки. Також потрібно приготувати маринад. Для цього доводимо до кипіння воду з цукром і сіллю. У кожну банку додаємо оцет, лавровий лист і перець, після чого заливаємо маринадом.

Заповнені банки стерилізуємо в окропі не менше однієї години.

Закручуємо стерилізованими кришками, накриваємо заготовку в перевернутому стані рушником і залишаємо на кілька годин, поки вона повністю не охолоне.