Маринована кукурудза в качанах
Ви можете заготовити смачний продукт на зиму цілком. Багато вважають, що замаринувати цей продукт не так просто, проте вам знадобиться трохи часу, щоб закрити його в банки.
Інгредієнти:
- Кукурудза;
- 1 л води;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л харчової солі;
- 3 горошини перцю;
- 2 ст. л оцту;
- Лавровий лист;
Приготування
Відбираємо качани. Для консервування цілої кукурудзи, краще вибирати невеликий продукт, і бажано одного розміру. Очищаємо від листя і видаляємо волоски.
Потім піддаємо його термічної обробки. Для цього кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
Після закипання води варимо кукурудзу близько 5 хвилин. А якщо качани давно дозріли, то варимо їх трохи більше. Після цього відкидаємо на друшляк і ставимо під холодну воду на три хвилини.
Щоб позбутися від зайвої рідини розкладаємо варені качани на рушник або протираємо паперовими серветками. При необхідності качани можна поділити навпіл.
Підготовлені качани щільно укладаємо в стерилізовані банки. Також потрібно приготувати маринад. Для цього доводимо до кипіння воду з цукром і сіллю. У кожну банку додаємо оцет, лавровий лист і перець, після чого заливаємо маринадом.
Заповнені банки стерилізуємо в окропі не менше однієї години.
Закручуємо стерилізованими кришками, накриваємо заготовку в перевернутому стані рушником і залишаємо на кілька годин, поки вона повністю не охолоне.