Смачна гарбузова каша з рисом на молоці
В радянські часи таке блюдо часто готували для дітей, але зараз про нього багато забули. А адже каша з гарбузом дуже корисна для дитини, так як містить поживні речовини, необхідні для нашого організму.
Інгредієнти:
- 1 кг гарбуза;
- 900 мл молока;
- 150 г рисової крупи;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л цукрового піску;
- Щіпка солі.
Приготування
В товстостінну каструлю виливаємо все молоко і доводимо його до кипіння. Тим часом гарбуз нарізаємо на тонкі пластини. Це зручно робити за допомогою спеціальної шатківниці для капусти. Але ви можете різати м’якоть звичайним кубиком. Відправляємо в кипляче молоко і розмішуємо.
Рисову крупу промиваємо під проточною водою і додаємо в каструлю разом з сіллю і цукровим піском. Все перемішуємо. Інгредієнти повинні бути повністю покриті молоком. Після повторного закипання накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо протягом 30 хвилин.
Кашу періодично помішуємо, щоб продукти не пригоріли. В кінці додаємо шматок вершкового масла, розмішуємо і знімаємо з плити. Залишаємо під закритою кришкою на кілька хвилин, після чого подаємо до столу.