Гарбузова каша з рисом — 6 покрокових рецептів

Смачна гарбузова каша з рисом на молоці

В радянські часи таке блюдо часто готували для дітей, але зараз про нього багато забули. А адже каша з гарбузом дуже корисна для дитини, так як містить поживні речовини, необхідні для нашого організму.

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза;
  • 900 мл молока;
  • 150 г рисової крупи;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • Щіпка солі.

Приготування

В товстостінну каструлю виливаємо все молоко і доводимо його до кипіння. Тим часом гарбуз нарізаємо на тонкі пластини. Це зручно робити за допомогою спеціальної шатківниці для капусти. Але ви можете різати м’якоть звичайним кубиком. Відправляємо в кипляче молоко і розмішуємо.

Цікаве:  Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Рисову крупу промиваємо під проточною водою і додаємо в каструлю разом з сіллю і цукровим піском. Все перемішуємо. Інгредієнти повинні бути повністю покриті молоком. Після повторного закипання накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо протягом 30 хвилин.

Кашу періодично помішуємо, щоб продукти не пригоріли. В кінці додаємо шматок вершкового масла, розмішуємо і знімаємо з плити. Залишаємо під закритою кришкою на кілька хвилин, після чого подаємо до столу.