Цукати з апельсинових кірок: швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

Як швидко зробити цукати з апельсинових кірок шматочками в домашніх умовах

Десерт з цитрусовим смаком можна зробити вдома самостійно. При цьому солодкість не буде гірчити, тому дуже сподобається дітям. Також її можна використовувати для випікання пирогів.

Інгредієнти:

  • Шкірка від 5 плодів;
  • 1 ст. л соку лимона;
  • 1 стакан води;
  • 2 склянки цукрового піску;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Очищаємо апельсини, шкірку і нарізаємо на квадратики невеликого розміру;
  • Відправляємо в каструлю, заливаємо водою і додаємо трохи харчової солі, завдяки якій, ми позбавимося від гіркоти;
  • Ставимо на плиту, після закипання варимо протягом 3 хвилин, потім відкидаємо на друшляк;
  • Цю процедуру повторюємо ще пару разів;
  • Тепер потрібно приготувати сироп. Для цього в каструлю висипаємо цукор, наливаємо воду і готуємо до тих пір, поки кристали цукрового піску повністю не розчиняться;
  • Перекладаємо в ємність кірки і варимо на середньому вогні близько 30 хвилин, періодично помішуючи. За цей час шкірка вбере в себе практично весь сироп;
  • В кінці додаємо лимонний сік, перемішуємо і відкидаємо цукати на друшляк, щоб стекла рідина що залишилася;
  • Викладаємо на пергаментний папір і залишаємо при кімнатній температурі на ніч. Якщо хочете прискорити процес, то кірки можна підсушити в духовці.
Цікаве:  Як спекти млинці на воді, щоб вони були смачні

 

Десерт зберігається тривалий час у тарі, з герметично закритою кришкою. Приємного апетиту!

Це основні способи швидкого приготування цукатів з апельсинових кірок.