Як швидко зробити цукати з апельсинових кірок шматочками в домашніх умовах
Десерт з цитрусовим смаком можна зробити вдома самостійно. При цьому солодкість не буде гірчити, тому дуже сподобається дітям. Також її можна використовувати для випікання пирогів.
Інгредієнти:
- Шкірка від 5 плодів;
- 1 ст. л соку лимона;
- 1 стакан води;
- 2 склянки цукрового піску;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Очищаємо апельсини, шкірку і нарізаємо на квадратики невеликого розміру;
- Відправляємо в каструлю, заливаємо водою і додаємо трохи харчової солі, завдяки якій, ми позбавимося від гіркоти;
- Ставимо на плиту, після закипання варимо протягом 3 хвилин, потім відкидаємо на друшляк;
- Цю процедуру повторюємо ще пару разів;
- Тепер потрібно приготувати сироп. Для цього в каструлю висипаємо цукор, наливаємо воду і готуємо до тих пір, поки кристали цукрового піску повністю не розчиняться;
- Перекладаємо в ємність кірки і варимо на середньому вогні близько 30 хвилин, періодично помішуючи. За цей час шкірка вбере в себе практично весь сироп;
- В кінці додаємо лимонний сік, перемішуємо і відкидаємо цукати на друшляк, щоб стекла рідина що залишилася;
- Викладаємо на пергаментний папір і залишаємо при кімнатній температурі на ніч. Якщо хочете прискорити процес, то кірки можна підсушити в духовці.
Десерт зберігається тривалий час у тарі, з герметично закритою кришкою. Приємного апетиту!
Це основні способи швидкого приготування цукатів з апельсинових кірок.