Приготування баклажанної ікри на зиму без стерилізації
Ми розглянули практично всі рецепти ікри з баклажанів через м’ясорубку. Пропоную вивчити ще один варіант приготування. Ікра також виходить смачною, і її не потрібно стерилізувати.
Інгредієнти:
- 3 кг баклажанів;
- 1 кг моркви;
- 2 кг томатів;
- 1 кг перцю;
- 2 головки часнику;
- 1 кг цибулі;
- 1 ст. л 9% оцту;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л солі;
- 1 стакан соняшникової олії;
- Перець за вподобанням.
Приготування:
- Натерту моркву викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. При необхідності можна додати трохи води;
- Тим часом у помідорів знімаємо шкірку. Для цього потрібно зробити на плодах надрізи і залити окропом. Після чого пропускаємо помідори через м’ясорубку і відправляємо до морквині;
- Окремо обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості, і відправляємо до решти інгредієнтів;
- Баклажани нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо плоди гірчать, то їх слід замочити в солоній воді. Протягом п’яти хвилин обсмажуємо на окремій сковороді, після чого додаємо до решти овочів;
- У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку і серцевину з насінням. Дрібно нарізаємо, і в сирому вигляді додаємо в ємність з іншими інгредієнтами;
- У каструлю вливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40 хвилин. Не забуваємо зрідка помішувати овочеву закуску;
- В кінці приготування додаємо подрібнений часник і оцет.
Потім знімаємо каструлю з плити і розподіляємо овочі по банкам. Приємного апетиту!
Ікра по кожному з перерахованих вище рецептів, виходить неймовірно смачною. Також вона багата корисними речовинами і містить мінімум калорій. Тому зробіть кілька банок на зиму.