Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Приготування баклажанної ікри на зиму без стерилізації

Ми розглянули практично всі рецепти ікри з баклажанів через м’ясорубку. Пропоную вивчити ще один варіант приготування. Ікра також виходить смачною, і її не потрібно стерилізувати.

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 1 кг моркви;
  • 2 кг томатів;
  • 1 кг перцю;
  • 2 головки часнику;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 ст. л 9% оцту;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 2 ст. л солі;
  • 1 стакан соняшникової олії;
  • Перець за вподобанням.

Приготування:

  1. Натерту моркву викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. При необхідності можна додати трохи води;
  2. Тим часом у помідорів знімаємо шкірку. Для цього потрібно зробити на плодах надрізи і залити окропом. Після чого пропускаємо помідори через м’ясорубку і відправляємо до морквині;
  3. Окремо обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості, і відправляємо до решти інгредієнтів;
  4. Баклажани нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо плоди гірчать, то їх слід замочити в солоній воді. Протягом п’яти хвилин обсмажуємо на окремій сковороді, після чого додаємо до решти овочів;
  5. У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку і серцевину з насінням. Дрібно нарізаємо, і в сирому вигляді додаємо в ємність з іншими інгредієнтами;
  6. У каструлю вливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40 хвилин. Не забуваємо зрідка помішувати овочеву закуску;
  7. В кінці приготування додаємо подрібнений часник і оцет.
Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Потім знімаємо каструлю з плити і розподіляємо овочі по банкам. Приємного апетиту!

Ікра по кожному з перерахованих вище рецептів, виходить неймовірно смачною. Також вона багата корисними речовинами і містить мінімум калорій. Тому зробіть кілька банок на зиму.