Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Баклажанна ікра через м’ясорубку по-вірменськи

За цим рецептом ви можете приготувати неймовірно смачну закуску. Тільки ось до зими вона може не зберегтися, так як зазвичай її з’їдають практично відразу. Тому заготовте, як можна більше банок, щоб залишилося на зиму.

Щоб був зрозумілий весь процес приготування, подивіться відеоролик:

Якщо у вас немає можливості готувати овочі на вогнищі, то можете запекти їх в духовці. Ікра в будь-якому випадку виходить ароматною і смачною. При цьому закуска є низькокалорійною, тому не зашкодить вашій фігурі. Можете сміливо включати її в свій щоденний раціон, навіть якщо сидите на певній дієті.

Гостра ікра баклажанна на зиму

Вам сподобається закуска, приготовлена за таким рецептом, якщо ви віддаєте перевагу гостру ікру. Щоб надати пікантний смак, ми будемо додавати відповідні спеції і гострий перчик.

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 400 г ріпчастої цибулі;
  • 1 головка часнику;
  • 400 г моркви;
  • 2 стручка гострого перцю;
  • 400 г солодкого перцю;
  • 1,5 ст. л аджики;
  • 3 ст. л томатної пасти;
  • 1 пучок Естрагону;
  • 1 ч. л Хмелі-сунелі;
  • 1 ч. л суміші перців;
  • 3 ст. л цукру;
  • 1 ч. л лимонної кислоти;
  • Сіль за уподобанням;
  • 150 мл рослинного масла.
Цікаве:  Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

Приготування:

  1. Виливаємо В каструлю 50 мл олії і ставимо на плиту. Коли олія нагріється, то висипаємо в ємність натерту моркву. Її потрібно обов’язково закладати в першу чергу, так як вона готується довше інших продуктів. І заливаємо 70 мл води. Залишаємо увариваться;
  2. Тим часом у сковороді розігріваємо залишки олії і обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості;
  3. Коли морква трохи увариться, то додаємо до неї подрібнені баклажани, тільки без рідини;
  4. У сковороду з цибулею, додаємо нарізаний болгарський і гіркий перець. Готуємо кілька хвилин, а потім пропускаємо через м’ясорубку;
  5. Подрібнені овочі кладемо в каструлю з морквою і баклажанами. Тушкуємо приблизно 40-60 хвилин на середньому вогні;
  6. За 10 хвилин до повної готовності ікри додаємо томатну пасту або помідори. Також закладаємо спеції, аджику, цукор з сіллю, подрібнений часник і лимонну кислоту.

Гарячу закуску розкладаємо по скляним банкам, які потрібно заздалегідь простерилізувати. Закриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці.