Рецепт баклажанної ікри через м’ясорубку без обсмажування
Якщо у вас немає часу для заготовок на зиму, то ви можете скористатися одним простим варіантом приготування. Вам не доведеться попередньо обсмажувати овочі. При цьому ікра виходить неймовірно смачною і корисною.
Інгредієнти:
- 2 кг баклажан;
- 300 г болгарського перцю;
- 600 г помідор;
- 300 г цибулі;
- 300 г моркви;
- 1 головка часнику;
- 120 г цукрового піску;
- 40 г харчової солі;
- 50 мл 9% оцту;
- 100 мл соняшникової олії;
- Мелений перець за вподобанням.
Приготування
Овочі промиваємо під проточною водою. Нарізаємо на невеликі шматочки моркву, цибулю і солодкий перець. Також подрібнюємо томати, шкірку з яких знімати не обов’язково.
Баклажани нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Знімайте шкірку за бажанням, але плодоніжку потрібно обов’язково видалити. Вибирайте непошкоджені та якісні плоди.
В окрему миску пропускаємо через м’ясорубку томати. В іншу тарілку перекручуємо цибулю з морквою і перцем. А ось баклажани також перекручуємо в окрему ємність.
У каструлі розігріваємо олію без запаху. Відправляємо в неї цибулю, перець і моркву. Добре прогріваємо, а потім додаємо баклажани без рідини, яка може бути гіркою.
Тушкуємо протягом 20 хвилин, постійно помішуючи овочі. Після чого додаємо перекручені томати і тушкуємо ще 40 хвилин. За десять хвилин до готовності додаємо цукор з сіллю і подрібнений часник. В кінці приготування вливаємо оцет, і через п’ять хвилин вимикаємо вогонь.
Якщо хочете отримати однорідну масу, то можете подрібнити ікру в блендері. Розподіляємо закуску по стерилізованим банкам, закручуємо кришками і залишаємо остигати під теплою ковдрою.