Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Рецепт баклажанної ікри через м’ясорубку без обсмажування

Якщо у вас немає часу для заготовок на зиму, то ви можете скористатися одним простим варіантом приготування. Вам не доведеться попередньо обсмажувати овочі. При цьому ікра виходить неймовірно смачною і корисною.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажан;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 600 г помідор;
  • 300 г цибулі;
  • 300 г моркви;
  • 1 головка часнику;
  • 120 г цукрового піску;
  • 40 г харчової солі;
  • 50 мл 9% оцту;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • Мелений перець за вподобанням.

Приготування

Овочі промиваємо під проточною водою. Нарізаємо на невеликі шматочки моркву, цибулю і солодкий перець. Також подрібнюємо томати, шкірку з яких знімати не обов’язково.

Баклажани нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Знімайте шкірку за бажанням, але плодоніжку потрібно обов’язково видалити. Вибирайте непошкоджені та якісні плоди.

Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

В окрему миску пропускаємо через м’ясорубку томати. В іншу тарілку перекручуємо цибулю з морквою і перцем. А ось баклажани також перекручуємо в окрему ємність.

У каструлі розігріваємо олію без запаху. Відправляємо в неї цибулю, перець і моркву. Добре прогріваємо, а потім додаємо баклажани без рідини, яка може бути гіркою.

Тушкуємо протягом 20 хвилин, постійно помішуючи овочі. Після чого додаємо перекручені томати і тушкуємо ще 40 хвилин. За десять хвилин до готовності додаємо цукор з сіллю і подрібнений часник. В кінці приготування вливаємо оцет, і через п’ять хвилин вимикаємо вогонь.

Якщо хочете отримати однорідну масу, то можете подрібнити ікру в блендері. Розподіляємо закуску по стерилізованим банкам, закручуємо кришками і залишаємо остигати під теплою ковдрою.