Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Баклажанна ікра на зиму в мультиварці

Ви можете з мінімальними зусиллями приготувати зимову закуску. В цьому нам допоможе сучасна кухонна техніка. Просто закладаємо підготовлені овочі в каструлю. Для отримання необхідної консистенції скористаємося блендером або м’ясорубкою.

Детальніше про це рецепті дивіться у наступному відеоролику:

Також не забуваємо попередньо стерилізувати банки і кришки, інакше закуска може швидко зіпсуватися. Можете трохи поекспериментувати з додаванням спецій, вони можуть повністю змінити смак будь-якої страви.

Баклажанна ікра на зиму з помідорами

Пропоную вам скористатися ще одним способом приготування заготовки з баклажанів. Закуска виходить ніжною і злегка гострою. Гості, спробувавши таку ікру, обов’язково будуть випрошувати у вас рецепт її приготування.

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 2 кг помідорів;
  • 500 г моркви;
  • 6 головок ріпчастої цибулі;
  • 1 головка часнику;
  • 5 шт. болгарського перцю;
  • 1 ст. л цукру;
  • 3 ст. л солі;
  • 3 ч. л 9% оцту;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • 2 стручка гострого перчика;
  • Мелений перець за смаком.

Приготування

Баклажани промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо шайбами. У воді розмішуємо 2 ст. л солі і заливаємо овочі, щоб позбутися гіркоти. Залишаємо на 10-20 хвилин.

Цікаве:  Салат з цвітної капусти на зиму. Прості і смачні рецепти закуски

Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо його в сковороді з розігрітим рослинним маслом. Коли цибуля стане напівпрозорим, то знімаємо його з плити і залишаємо остигати.

З миски з баклажанами зливаємо рідину. Овочі перекручуємо через м’ясорубку разом з морквою і перцем. Потім додаємо до них обсмажену цибулю і перекручені томати.

Вливаємо олію, додаємо по одній ложці цукру з сіллю і ретельно перемішуємо. Ємність ставимо на плиту і варимо протягом півгодини, періодично помішуючи, щоб овочі не пригоріли.

Наступним кроком додаємо в ікру мелений перець, оцет, часник, пропущений через спеціальний прес. Добре розмішуємо і готуємо ще 10-15 хвилин.

Знімаємо каструлю з плити і розподіляємо закуску по стерилізованим банкам, після чого закатуємо кришки.

Заготівля зберігається тривалий час. Тому загорніть кілька банок, щоб у будь зимовий день можна було поставити смачну закуску на стіл. Вона не тільки підійде для вечері з м’ясними стравами, але і на святковий стіл.