Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Покроковий рецепт баклажанної ікри з майонезом

Якщо вам подобається магазинна ікра, то можете приготувати самостійно таку закуску за наступним рецептом. Існує кілька варіантів приготування, але ми розглянемо один з найбільш простих способів.

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 400 г майонезу;
  • 800 г ріпчастої цибулі;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • 100 г цукрового піску;
  • 50 г харчової солі;
  • 1 ст. л 9% оцту.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, потім подрібнюємо. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м’якості і прозорості;
  2. Наступним кроком нарізаємо баклажани. Рекомендую замочити їх у солоній воді, щоб позбутися гіркоти. Після чого пропускаємо через м’ясорубку і додаємо в ємність з обсмаженою цибулею;
  3. Приблизно через 15-20 хвилин гасіння в ікру додаємо майонез, сіль з цукром, і спеції за бажанням, якщо хочете надати закуски певний аромат і смак;
  4. За 10 хвилин до повної готовності додаємо оцет. Потім знімаємо ємність з плити;
  5. Рівномірно розподіляємо по стерильним банкам, які заздалегідь не забуваємо стерилізувати.
Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Коли заготовка охолоне, то зберігаємо її в прохолодному місці або в холодильнику, якщо ви зробили невелику кількість. Приємного апетиту!