Покроковий рецепт баклажанної ікри з майонезом
Якщо вам подобається магазинна ікра, то можете приготувати самостійно таку закуску за наступним рецептом. Існує кілька варіантів приготування, але ми розглянемо один з найбільш простих способів.
Інгредієнти:
- 3 кг баклажанів;
- 400 г майонезу;
- 800 г ріпчастої цибулі;
- 300 мл соняшникової олії;
- 100 г цукрового піску;
- 50 г харчової солі;
- 1 ст. л 9% оцту.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, потім подрібнюємо. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м’якості і прозорості;
- Наступним кроком нарізаємо баклажани. Рекомендую замочити їх у солоній воді, щоб позбутися гіркоти. Після чого пропускаємо через м’ясорубку і додаємо в ємність з обсмаженою цибулею;
- Приблизно через 15-20 хвилин гасіння в ікру додаємо майонез, сіль з цукром, і спеції за бажанням, якщо хочете надати закуски певний аромат і смак;
- За 10 хвилин до повної готовності додаємо оцет. Потім знімаємо ємність з плити;
- Рівномірно розподіляємо по стерильним банкам, які заздалегідь не забуваємо стерилізувати.
Коли заготовка охолоне, то зберігаємо її в прохолодному місці або в холодильнику, якщо ви зробили невелику кількість. Приємного апетиту!