Класичний рецепт квашеної капусти на зиму без розсолу
У нашій країні, капусту найчастіше квасять для заготівлі на зиму. Цей рецепт підходить для господинь, які ніколи не готували овочі таким чином. Цей спосіб використовувався з давніх часів в дубових бочках, тому є класичним варіантом.
У склянку додаємо 1 столову ложку солі з гіркою і 1 ч. л цукрового піску і перемішуємо.
Капусту шаткуємо й додаємо трохи натертої моркви. Як слід помнем овочі, щоб вони дали сік. Потрібно буде докласти деякі зусилля. Цей процес нагадує заміс тіста.
Тепер відправляємо невелику кількість капусти в банку і додаємо цукор з сіллю. І періодично додаємо цю суху суміш по мірі заповнення банки.
Періодично ємність потрібно струшувати, щоб більше капусти вмістилося. Потім утрамбовуємо, щоб овочі щільно лежали в банку до самого верху.
Нам знадобиться дві пластмасові кришки. Та, яка менше діаметром вкладаємо всередину банки, а другий закриваємо банку. Ставимо ємність в миску, і прибираємо в тепле місце.
На наступний день потрібно протикати капусту, щоб позбутися гіркоти. Потім на внутрішню кришку ставимо пляшку з водою. Дуже важливо, щоб під час процесу бродіння капуста завжди була покрита розсолом.
Приблизно через три дні закуска буде готова, до цього часу гази не будуть виходити, а на поверхні не буде пінки. Після цього закриваємо банку і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.