5 рецептів квашеної капусти на зиму в банках

Рецепт квашеної капусти з оцтом

Якщо у вас мало часу, але дуже хочеться заквасити капусту на зиму в банку, то скористайтесь швидким варіантом. Для приготування заготовки ми будемо використовувати маринад. При цьому закуска виходить не менш смачною.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг капусти;
  • 1 велика морква;
  • 2 ст. л солі;
  • 8 ст. л цукру;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 120 мл 9% оцту;
  • 1 л води.

Приготування:

  1. Шаткуємо капусту. Дуже зручно використовувати спеціальну терку;
  2. Моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці;
  3. Овочі перемішуємо руками на столі, злегка приминаючи;
  4. Потім закладаємо в чисту банку і обов’язково утрамбовуємо;
  5. Тепер потрібно приготувати маринад. Для цього кип’ятимо воду виливаємо в миску один літр. Додаємо цукор з сіллю, рослинне масло і столовий оцет. Всі добре розмішуємо;
  6. Капусту заливаємо приготовленим розсолом.
Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Залишаємо в теплому місці на 2-3 дні. По такому рецепту капуста ніколи не буде м’якою і виходить смачною, хрусткою. Приємного апетиту!