Рецепт квашеної капусти з оцтом
Якщо у вас мало часу, але дуже хочеться заквасити капусту на зиму в банку, то скористайтесь швидким варіантом. Для приготування заготовки ми будемо використовувати маринад. При цьому закуска виходить не менш смачною.
Інгредієнти:
- 2,5 кг капусти;
- 1 велика морква;
- 2 ст. л солі;
- 8 ст. л цукру;
- 100 мл соняшникової олії;
- 120 мл 9% оцту;
- 1 л води.
Приготування:
- Шаткуємо капусту. Дуже зручно використовувати спеціальну терку;
- Моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці;
- Овочі перемішуємо руками на столі, злегка приминаючи;
- Потім закладаємо в чисту банку і обов’язково утрамбовуємо;
- Тепер потрібно приготувати маринад. Для цього кип’ятимо воду виливаємо в миску один літр. Додаємо цукор з сіллю, рослинне масло і столовий оцет. Всі добре розмішуємо;
- Капусту заливаємо приготовленим розсолом.
Залишаємо в теплому місці на 2-3 дні. По такому рецепту капуста ніколи не буде м’якою і виходить смачною, хрусткою. Приємного апетиту!