5 рецептів квашеної капусти на зиму в банках

Рецепт квашеної капусти на зиму в банках з розсолом

Зараз не завжди вдається купити або виростити соковиту капусту, яка дає сік. Але нічого страшного в цьому немає. Її можна заквасити в розсолі. При цьому вона виходить хрусткою і смачною.

Інгредієнти на 3-літрову банку

  • 2,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л цукру;
  • 2 ст. л солі;
  • 15 горошин чорного перцю;
  • 800 мл води.

Приготування

Для початку нашинкуем капусту. Для цього ви можете скористатися спеціальною теркою або гострим ножем. Для зручності качан розрізаємо на кілька частин, щоб було легше подрібнювати.

Велику морквину промиваємо і очищаємо. Подрібнюємо на крупній тертці і відправляємо в миску з капустою. Овочі перемішуємо руками. Квасити Капусту рекомендується в період зростаючого місяця.

Тепер овочі потрібно закладати в банку, яка повинна бути чистою всередині і зовні. Злегка утрамбовуємо і періодично додаємо горошини перцю.

Цікаве:  Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Наступним кроком приготуємо розсіл. Для цього в банку з кип’яченою і охолодженою водою, додаємо цукор з сіллю. Ретельно перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Капусту заливаємо в банку з капустою.

Банку, накриваємо кришкою і ставимо в глибоку миску, так як під час шумування розсіл буде виливатися. На наступний день протикаємо капусту в декількох місцях, щоб випустити гази. Таку процедуру повторюємо кілька разів в день, інакше закуска може вийти гіркою.

Капуста опуститися в банку, тому її потрібно заповнити розсолом з тарілки.

Через три дні пробуємо закуску. Якщо вона готова, то ставимо в прохолодне місце. Зберігати можна тривалий час.