Покроковий рецепт хрусткою квашеної капусти
Як же приємно їсти капусту, яка хрумтить. Ви можете зробити таку закуску в домашніх умовах без особливих зусиль. Вона виходить соковитою, корисної і неймовірно смачною. Беріть на замітку цей спосіб.
Але таку закуску не рекомендується робити на зиму, так як вона зберігається не більше одного місяця в холодильнику. Але завдяки простому рецептом, ви можете приготувати квашену капусту в будь-який час року, витративши мінімум часу.
Інгредієнти:
- 3 кг капусти;
- 3 морквини;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л солі;
- 1 л води.
Приготування
Спочатку зробимо розсіл. Для цього в невелику каструлю вливаємо воду, додаємо цукор з сіллю і перемішуємо. Ставимо на вогонь, і знімаємо з плити через одну хвилину після закипання. Відставляємо в сторону до повного охолодження.
Тим часом нашинкуем капусту. Викладаємо її на стіл, трохи помнем руками. Зверху натираємо моркву на корейській або звичайній тертці. Потім перемішуємо вручну.
Відправляємо у велику каструлю, при цьому добре утрамбовуємо. І заливаємо розсолом розсолом.
Накриваємо овочі плоскою тарілкою, а зверху ставимо який-небудь вантаж. Для цього підійде банку з водою. Залишаємо в теплому місці на три дні.
Двічі в добу перемішуємо і утрамбовуємо капусту. Потім можете перекласти її в трилітрову банку і зберігайте в холодильнику. Для приготування смачної закуски розкладіть капусту по тарілках, додайте свіжий ріпчаста цибуля і заправте рослинним маслом. Виходить дуже смачно.