5 рецептів квашеної капусти на зиму в банках

Покроковий рецепт хрусткою квашеної капусти

Як же приємно їсти капусту, яка хрумтить. Ви можете зробити таку закуску в домашніх умовах без особливих зусиль. Вона виходить соковитою, корисної і неймовірно смачною. Беріть на замітку цей спосіб.

Але таку закуску не рекомендується робити на зиму, так як вона зберігається не більше одного місяця в холодильнику. Але завдяки простому рецептом, ви можете приготувати квашену капусту в будь-який час року, витративши мінімум часу.

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти;
  • 3 морквини;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 2 ст. л солі;
  • 1 л води.

Приготування

Спочатку зробимо розсіл. Для цього в невелику каструлю вливаємо воду, додаємо цукор з сіллю і перемішуємо. Ставимо на вогонь, і знімаємо з плити через одну хвилину після закипання. Відставляємо в сторону до повного охолодження.

Цікаве:  Квашена капуста з яблуками на зиму: дуже смачні рецепти

Тим часом нашинкуем капусту. Викладаємо її на стіл, трохи помнем руками. Зверху натираємо моркву на корейській або звичайній тертці. Потім перемішуємо вручну.

Відправляємо у велику каструлю, при цьому добре утрамбовуємо. І заливаємо розсолом розсолом.

Накриваємо овочі плоскою тарілкою, а зверху ставимо який-небудь вантаж. Для цього підійде банку з водою. Залишаємо в теплому місці на три дні.

Двічі в добу перемішуємо і утрамбовуємо капусту. Потім можете перекласти її в трилітрову банку і зберігайте в холодильнику. Для приготування смачної закуски розкладіть капусту по тарілках, додайте свіжий ріпчаста цибуля і заправте рослинним маслом. Виходить дуже смачно.