Паштет з курячої печінки в домашніх умовах — 7 покрокових рецептів

Сучасні виробники пропонують величезний асортимент паштетів з різних інгредієнтів. Але до їх складу входять консерванти, які збільшують термін зберігання.

Якщо ви хочете самостійно приготувати такий продукт в домашніх умовах, то будете впевнені, що він складається з натуральних і якісних інгредієнтів.

Розглянемо кілька варіантів з курячої печінки. Паштет виходить ніжним і смачним. З нього роблять бутерброди, використовують в якості начинок для тарталеток і випічки, а також подають у вигляді холодної закуски. Тому він буде незамінним на святковому столі.

Зберігати паштет рекомендується в скляній тарі не більше 5 днів в холодильнику.

Готується страва неймовірно просто, і нам не знадобиться багато часу. Розглянемо кілька простих рецептів з покроковими етапами.

Смачний паштет з курячої печінки в домашніх умовах з морквою, цибулею і яйцем

Ніжний печінковий паштет можна зробити самостійно. При цьому не потрібно спеціальних навичок і досвіду. Тому будь-яка господиня приготує таку закуску з доступних продуктів, які практично завжди є в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої печінки;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 морква;
  • 100 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • Мелений чорний перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

  1. У сковороду з рослинним маслом відправляємо нарізану печінку, додаємо сіль і перець. Перемішуємо і готуємо під закритою кришкою. Обов’язково залишаємо трохи рідини, щоб він не вийшов сухим. Якщо хочете приготувати дієтичний варіант, то продукт краще відварити;
  2. Подрібнену моркву з цибулею обсмажуємо в олії, якого не треба жаліти. Для ПП овочі можете приготувати на пару;
  3. Яйця відварюємо круто. В ідеалі до складу входять тільки жовтки, але завдяки білкам, паштет виходить більш ніжним;
  4. Всі підготовлені інгредієнти з рослинним маслом перемелюємо до однорідної маси блендером або в кухонному комбайні. Якщо у вас немає такого обладнання, то скористайтеся м’ясорубкою або теркою, тільки в цьому випадку доведеться витратити більше часу.

Закуску перекладаємо в скляну банку, і після охолодження прибираємо в холодильник на зберігання.

Покроковий рецепт приготування паштету з курячої печінки з грибами

Вдома можна скористатися ще одним варіантом приготування. До складу закуски будуть входити гриби. Таке блюдо буде відмінним доповненням до святкового столу або до вечері.

Інгредієнти:

  • 900 г курячої печінки;
  • 200 г печериць;
  • 5 головок цибулі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 1 ч. л цукрового піску;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 6 ст. л соєвого соусу;
  • Перець і сіль за смаком.
Цікаве:  Грецький салат – 5 класичних покрокових рецептів

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо;
  2. Моркву з часником ріжемо соломкою;
  3. Також дрібно нарізаємо гриби;
  4. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо цукру і готуємо близько 5 хвилин. Потім вливаємо соєвий соус, і коли він випарується, додаємо часник і готуємо до м’якості. Перекладаємо в каструлю;
  5. На сильному вогні обсмажуємо печериці до золотистого кольору. При бажанні додаємо приправи. Відправляємо в іншу ємність;
  6. На максимальному вогні добре обсмажуємо моркву, вливаємо соєвий соус і перекладаємо в каструлю;
  7. У печінці видаляємо прожилки і жовчні міхури, які іноді зустрічаються. Готуємо до тих пір, поки в розрізі не з’явиться прозорий сік. Додаємо трохи вершкового масла і залишаємо остигати;
  8. Потім курячий продукт разом з 70 р масла відправляємо до овочів і подрібнюємо блендером до однорідності, або двічі пропускаємо через м’ясорубку;
  9. У масу додаємо гриби, добре перемішуємо і ставимо в холодильник на 10 хвилин;
  10. Викладаємо паштет рівним шаром на харчову плівку, зверху натираємо трохи замороженого масла і звертаємо в рулет.

У такому вигляді закуска зберігається в холодильнику або морозильній камері. Підходить для перекусу та фуршету. Приємного апетиту!

Паштет з курячої печінки, з морквою, цибулею і маслом

Це класичний рецепт приготування смачної закуски. Швидко готуємо продукти і все перемелюємо. Паштет можна відразу використовувати за призначенням.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 200 г вершкового масла;
  • Мелений перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Якщо вам трапляться великі шматки печінки, то розрізаємо їх навпіл. Відправляємо в сковороду з рослинним маслом і готуємо на середньому вогні під закритою кришкою близько 10 хвилин;
  2. Тим часом нарізаємо півкільцями моркву і цибулю;
  3. Тепер печінка солимо і додаємо овочі. Тушкуємо ще близько 10 хвилин;
  4. Продукти разом з соком, а також 100 г масла відправляємо в чашу блендера і перемелюємо. Можете скористатися іншим способом;
  5. Решту масла нарізаємо на тонкі смужки і прибираємо в морозилку на кілька хвилин;
  6. Готовий паштет рівномірно розподіляємо по харчовій плівці, в центр додаємо вершкове масло і звертаємо в рулет.

Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години, а краще всього на цілу ніч, щоб продукт тримав форму.

Як приготувати паштет з курячої печінки в мультиварці

Сучасна кухонна техніка полегшує життя господинь. Завдяки такому обладнанню можна швидко зробити смачні страви, без особливих зусиль. Закуску будемо робити в мультиварці.

Цікаве:  7 рецептів приготування домашнього майонезу блендером

Інгредієнти:

  • 600 г курячої печінки;
  • 2 моркви;
  • 1,5 головки цибулі;
  • 100 г вершкового масла;
  • Харчова сіль;
  • Мускатний горіх за бажанням.

Приготування:

  1. Моркву з цибулею нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми;
  2. У чашу мультиварки вливаємо 1 ст. л рослинного масла і відправляємо в неї овочі;
  3. Встановлюємо ручний режим, ставимо час на 45 хвилин. Готувати будемо при температурі 160 градусів;
  4. Тим часом печінку промиваємо, обрізаємо плівки і прожилки, після чого нарізаємо на невеликі шматочки. Також ошпарим продукт окропом;
  5. Коли овочі потушатся 20 хвилин, то кладемо в чашу печінка, додаємо сіль з мускатним горіхом, а також 1 ст. л води і все перемішуємо. Накриваємо кришкою і готуємо ще 25 хвилин;
  6. Перекладаємо продукти в окрему ємність, додаємо вершкове масло і збиваємо заглибним блендером.

Залишається тільки остудити закуску і подати до столу. З неї виходять смачні бутерброди. Приємного апетиту!

Дієтичний паштет з курячої печінки в домашніх умовах

Якщо ви стежите за своєю фігурою, то пропоную вам наступний рецепт. Ми не будемо використовувати масло, тому калорійність продукту невисока. Закуска не призведе до збільшення талії.

Інгредієнти:

  • 800 г курячої печінки;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 500 мл ряжанки;
  • 1 ст. л борошна;
  • 10 г желатину.

Приготування:

  1. Нарізану цибулю обсмажуємо до прозорості, потім додаємо до нього подрібнену моркву і смажимо близько 5 хвилин. Після чого вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин;
  2. Печінку промиваємо та нарізаємо на шматочки середнього розміру. Відправляємо в розігріту сковороду з оливковою олією, злегка підсолюємо і за бажанням додаємо спеції;
  3. Коли з’явиться скориночка, то додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо протягом 1-ої хвилини;
  4. На наступному етапі заливаємо печінка ряжанкою. Деякі господині використовують сметану, але в ній міститься більше калорій. Накриваємо кришкою і готуємо 10-15 хвилин. Перевіряємо готовність: розрізаємо шматок, і якщо виділяється прозорий сік, значить продукт готовий;
  5. Підготовлені продукти перекладаємо в чашу блендера або кухонний комбайн. Подрібнюємо до однорідності;
  6. Поки паштет гарячий висипаємо в нього желатин, який не вимагає замочування. Ретельно перемішуємо кілька хвилин;
  7. Розподіляємо закуску по формочках, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.

Після цього можна зробити смачні бутерброди або поставити в якості окремої закуски. Приємного апетиту!

Цікаве:  Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Покроковий рецепт курячого паштету з яблуками

Наступний варіант приготування не такий поширений. Страва має неймовірний смак і виходить ніжним. Тому для різноманітності можете скористатися цим рецептом.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 солодке яблуко;
  • 1 головка цибулі;
  • 120 г вершкового масла;
  • 2 ст. л вершків;
  • 3 ст. л коньяку;
  • Перець і сіль.

Приготування:

  1. Вершкове масло нарізаємо кубиками і прибираємо в морозильну камеру;
  2. Половину ложку масла розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю;
  3. Яблуко очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці. Відправляємо в сковороду з цибулею і готуємо ще 2-3 хвилини;
  4. У чисту сковороду додаємо ще трохи олії і викладаємо печінку. Обсмажуємо з кожної сторони близько 2-3 хвилин. Не забуваємо поперчити і посолити;
  5. Вливаємо коньяк і готуємо печінка, поки не випарується алкоголь;
  6. У глибоку миску перекладаємо всі підготовлені продукти і подрібнюємо заглибним блендером до однорідної суміші;
  7. На наступному етапі додаємо по шматочку заморожене масло і продовжуємо збивати.

Готову закуску перекладаємо в ємність, накриваємо кришкою або плівкою, ставимо в холодильник на пару годин. Приємного апетиту!

Як зробити паштет з курячої печінки з вершками без моркви

Наступний рецепт не є унікальним, проте його не можна було обійти увагою. Закуска також виходить ніжною і неймовірно смачною. Тому беріть на замітку цей спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 200 мл вершків;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 головка цибулі;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Печінку промиваємо холодною водою, обсушуємо, вирізаємо плівки і ріжемо на середні шматки;
  2. Розігріваємо олію в сковороді і на сильному вогні обсмажуємо печінку до скоринки з обох сторін по 2-3 хвилини;
  3. Додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо і на максимальній потужності готуємо ще 5 хвилин, періодично помішуючи;
  4. Зменшуємо вогонь, накриваємо продукти кришкою і тушкуємо 10-15 хвилин;
  5. Перчимо і солимо за смаком, після чого заливаємо вершками. На середньому вогні тушкуємо близько 3-4 хвилин;
  6. Перекладаємо в чашу блендера, додаємо 50 г вершкового масла і перебиваємо до однорідності;
  7. Перекладаємо паштет в скляну ємність і заливаємо залишками розтопленого масла.

Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на кілька годин. Приємного апетиту!

Всі рецепти досить прості, а для приготування знадобиться всього кілька хвилин. Тому ви можете швидко зробити закуску для нежданих гостей або заощадити час при підготовці святкового столу.

Comments are closed.