Як засолити кавун шматочками в банку на зиму

Рецепт солоного кавуна на зиму: готовність через три дні

Цим способом можна швидко засолити річну ягоду. Сам процес займає не більше 15 хвилин, а після чого, кавун буде маринуватися протягом 72 годин. Покрокове керівництво дивіться у відео:

Коли закуска настоїться, то ви можете спробувати її, а частина закатати в стерилізовані банки. При необхідності, розділіть на часточки більш дрібні частини.

Як посолити кавунові шматочки з гірчицею

Тепер розглянемо сухий спосіб засолювання літньої ягоди. Такий рецепт дозволяє зберігати шматочки плодів аж до Нового року. Цей варіант досить простий, тому не варто переживати, що у вас не вийде зробити заготовку на зиму.

Інгредієнти:

  • Кавуни;
  • 1 ст. л гірчичного порошку;
  • 1 ст. л білого цукру;
  • 1 ст. л харчової солі.

Приготування

  1. Для квашення вибираємо ягоду з щільною структурою. М’якоть може бути бурою або червоною, це значення не має. Плід добре промиваємо під проточною водою, потім ділимо його на досить великі часточки, але щоб вони могли поміститися в 3-х літрову банку.
  2. З шматочків зрізаємо шкірку, так як вона буде зайвою в нашій заготівлі.

Білу частину шкірки можна не зрізати, так як вона теж виходить смачною.

  1. При необхідності, часточки розрізаємо на більш дрібні частини.
  2. Підготовлені шматки розподіляємо по стерилізованим скляним банкам.
  3. В тарілці ретельно розмішуємо суху гірчицю з сіллю і цукром.
  4. На одну банку об’ємом 3 літри нам знадобиться 1 ст. л приготовленої суміші.
  5. У ємність з кавуном додаємо гірчичну масу, накриваємо кришкою і струшуємо, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
  6. Залишаємо заготовку на три доби при кімнатній температурі.

Важливо дотримувати температурний режим, інакше кавуни можуть зіпсуватися при високій температурі, або не замаринувати при низькій температурі.

  1. Після закінчення цього часу закочує банки і прибираємо їх в комору або льох, а краще всього в холодильник.
Цікаве:  Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Така незвичайна заготівля обов’язково сподобається вам і близьким людям. Тому спробуйте скористатися цим рецептом, і ви не пошкодуєте.