Рецепт солоного кавуна на зиму: готовність через три дні
Цим способом можна швидко засолити річну ягоду. Сам процес займає не більше 15 хвилин, а після чого, кавун буде маринуватися протягом 72 годин. Покрокове керівництво дивіться у відео:
Коли закуска настоїться, то ви можете спробувати її, а частина закатати в стерилізовані банки. При необхідності, розділіть на часточки більш дрібні частини.
Як посолити кавунові шматочки з гірчицею
Тепер розглянемо сухий спосіб засолювання літньої ягоди. Такий рецепт дозволяє зберігати шматочки плодів аж до Нового року. Цей варіант досить простий, тому не варто переживати, що у вас не вийде зробити заготовку на зиму.
Інгредієнти:
- Кавуни;
- 1 ст. л гірчичного порошку;
- 1 ст. л білого цукру;
- 1 ст. л харчової солі.
Приготування
- Для квашення вибираємо ягоду з щільною структурою. М’якоть може бути бурою або червоною, це значення не має. Плід добре промиваємо під проточною водою, потім ділимо його на досить великі часточки, але щоб вони могли поміститися в 3-х літрову банку.
- З шматочків зрізаємо шкірку, так як вона буде зайвою в нашій заготівлі.
Білу частину шкірки можна не зрізати, так як вона теж виходить смачною.
- При необхідності, часточки розрізаємо на більш дрібні частини.
- Підготовлені шматки розподіляємо по стерилізованим скляним банкам.
- В тарілці ретельно розмішуємо суху гірчицю з сіллю і цукром.
- На одну банку об’ємом 3 літри нам знадобиться 1 ст. л приготовленої суміші.
- У ємність з кавуном додаємо гірчичну масу, накриваємо кришкою і струшуємо, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
- Залишаємо заготовку на три доби при кімнатній температурі.
Важливо дотримувати температурний режим, інакше кавуни можуть зіпсуватися при високій температурі, або не замаринувати при низькій температурі.
- Після закінчення цього часу закочує банки і прибираємо їх в комору або льох, а краще всього в холодильник.
Така незвичайна заготівля обов’язково сподобається вам і близьким людям. Тому спробуйте скористатися цим рецептом, і ви не пошкодуєте.