Як засолити кавун шматочками в банку на зиму

Соління кавуна часточками без стерилізації з аспірином

Ацетилсаліцилова кислота дозволяє збільшити термін зберігання заготовок, а також уникнути процесу бродіння, так як антибіотик вбиває всі шкідливі мікроби. Саме таким способом ми зараз і скористуємося.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг нарізаних арбузов без кірки;
  • 70 мл 9% оцту;
  • 50 г цукру;
  • 50 г солі;
  • 2 таблетки аспірину.

Приготування

Для маринування слід вибирати кавун з щільною м’якоттю, тому краще всього взяти трохи недозрілі ягоди. Потрібно не лише зрізати кірку, але і позбутися від насіння, це досить трудомісткий процес, тому наберіться терпіння. Якщо залишиться кілька насіння, то нічого страшного не буде.

Часточки розкладаємо по сухим банкам і заливаємо їх окропом. Накриваємо кришкою, теплою ковдрою і залишаємо прогріватися кавуни на одну годину.

Цікаве:  Квашена капуста з яблуками на зиму: дуже смачні рецепти

На наступному етапі зливаємо рідину в каструлю, додаємо в неї всі залишилися інгредієнти і таблетки аспірину. Ставимо на плиту і після закипання готуємо пару хвилин.

Заливаємо гарячим розсолом кавунові часточки. А потім зафарбовуємо кришки за допомогою спеціального ключа.

Слід зазначити, що лікарі ще кілька десятиліть тому заборонили використовувати аспірин під час приготування страв і зимових заготовок. Тому користуйтеся цим методом на свій страх і ризик.