Соління кавуна часточками без стерилізації з аспірином
Ацетилсаліцилова кислота дозволяє збільшити термін зберігання заготовок, а також уникнути процесу бродіння, так як антибіотик вбиває всі шкідливі мікроби. Саме таким способом ми зараз і скористуємося.
Інгредієнти:
- 2,5 кг нарізаних арбузов без кірки;
- 70 мл 9% оцту;
- 50 г цукру;
- 50 г солі;
- 2 таблетки аспірину.
Приготування
Для маринування слід вибирати кавун з щільною м’якоттю, тому краще всього взяти трохи недозрілі ягоди. Потрібно не лише зрізати кірку, але і позбутися від насіння, це досить трудомісткий процес, тому наберіться терпіння. Якщо залишиться кілька насіння, то нічого страшного не буде.
Часточки розкладаємо по сухим банкам і заливаємо їх окропом. Накриваємо кришкою, теплою ковдрою і залишаємо прогріватися кавуни на одну годину.
На наступному етапі зливаємо рідину в каструлю, додаємо в неї всі залишилися інгредієнти і таблетки аспірину. Ставимо на плиту і після закипання готуємо пару хвилин.
Заливаємо гарячим розсолом кавунові часточки. А потім зафарбовуємо кришки за допомогою спеціального ключа.
Слід зазначити, що лікарі ще кілька десятиліть тому заборонили використовувати аспірин під час приготування страв і зимових заготовок. Тому користуйтеся цим методом на свій страх і ризик.