Як засолити кавун шматочками в банку на зиму

Як швидко засолити кавун в банку без кип’ятіння

Це легкий спосіб заготівлі ягоди на зиму. З видом і обсягом спецій можете експериментувати. Але якщо ви вперше консервуєте цей плід, то краще не змінюйте запропонований склад.

Інгредієнти:

  • 3 кг кавуна;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 1 корінь хрону;
  • 2 гірких перцю;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 3 ст. л цукру;
  • 3 ст. л солі;
  • 1 стакан яблучного оцту.

Приготування

На самому початку відправляємо в каструлю цукор і сіль, потім заливаємо їх яблучним оцтом і залишаємо, поки всі кристали не розчиняться.

Тим часом промиваємо під холодною водою кавун, нарізаємо його на шматочки середнього розміру, як показано на фото нижче. Кірку краще відрізати, так буде зручніше вживати закуску в зимовий час.

Цікаве:  Салат «Тещин язик» з баклажанів на зиму — 6 кращих рецептів

Тепер подрібнюємо хрін, перець і зелень. Додаємо часник цілими зубчиками, тому його нарізати не потрібно. В порожню каструлю викладаємо шарами підготовлені спеції, чергуючи з шматочками ягоди. Таким чином, заповнюємо всю ємність.

До цього часу цукор з сіллю розчиняться в оцті. Цим розсолом заливаємо закуску. Щоб повністю покрити всі продукти рідиною, при необхідності додайте охолодженою кип’яченою водою.

Засолку залишаємо на 1,5 (доби), періодично перемішуючи вміст.

Перед закачуванням у маринад додайте гвоздику і горошини чорного перцю. Потім розкладаємо шматочки по стерилізованим банкам і заповнюємо їх розсолом.

Закручуємо заготівлю металевими кришками або закатуємо спеціальним ключем. Прибираємо банки на зберігання в прохолодне місце.