Як засолити кавуни на зиму гарячим способом
Розглянемо ще один варіант приготування оригінальної закуски з пікантним смаком. Можете використовувати спеції на свій розсуд. У цьому рецепті ми будемо тільки додавати оцет і перець, але при необхідності додайте і інші прянощі.
Інгредієнти
- Стиглий кавун;
- 1 літр води;
- 1 ч. л оцту;
- 1 ч. л цукру;
- 50 г солі;
- Запашний перець.
Приготування
Кавун обов’язково промиваємо під проточною водою. Щоб закуска мала щільну структуру, слід використовувати недозрілі плоди. Нарізаємо ягоду на шматочки, вирізаємо кірку і видаляємо насіння.
У каструлю з водою вливаємо столовий оцет, і перемішуємо в рідині цукор з сіль. Після закипання готуємо маринад протягом двох хвилин. Тим же часом можна простерилізувати банки.
Кавунові шматочки розподіляємо по підготовленим банкам. В кожну ємність додамо кілька горошин запашного перцю. При бажанні ви можете відправити ще лавровий лист і гвоздику.
Розсіл знімаємо з плити і відразу ж заливаємо їм закуску.
Закручуємо металеві кришки і перевертаємо банки. Накриваємо їх теплою ковдрою або рушником і залишаємо в темному місці до повного охолодження. Зимова закуска готова.