Як засолити кавун шматочками в банку на зиму

Соління кавунів в банку шматочками без оцту

Є ще один нехитрий спосіб консервування літньої ягоди. Тут вказано кількість продуктів, розрахованих на літрові банки. Якщо ви будете влаштовувати часточки в ємності більшого обсягу, то пропорційно збільшуйте кількість спецій.

Інгредієнти:

  • 1 кавун;
  • 5 горошин перцю;
  • 1 лавровий листок;
  • 2 ст. л цукру;
  • 1,5 ст. л солі;
  • 1 л води;
  • ½ Ч. л лимонної кислоти;
  • Листя хрону за вподобанням.

Приготування

Річну ягоду промиваємо холодною водою, потім нарізаємо на дольки такого розміру, щоб вони помістилися в стерилізовані банки. На дно ємності викладаємо листя хрону, а потім кавун без шкірки і насіння.

Для приготування розсолу в каструлю з водою додаємо горошки перцю (близько 5 шт), лаврушку, цукровий пісок і сіль. Після закипання маринадом заливаємо кавунові часточки.

Цікаве:  Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Банки накриваємо металевими кришками і ставимо в тепле місце на півгодини. Перед закруткою не забуваємо додати лимонну кислоту.

Закручуємо кришки і перевертаємо банки догори дном. Лишаємо в такому положенні до повного остигання, після чого прибираємо в холодильник або льох.

Таку закуску рекомендується вживати в першій половині зими, так як вона не розрахована на тривале зберігання.

Якщо ви переживаєте, що така заготовка не сподобається членам сім’ї. То для початку засолите кілька шматочків на пробу. Якщо смак солоних арбузов вам підійде, то обов’язково загорніть 2-3 банки на зиму.