Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Добриво рослин

Кількість необхідних добрив безпосередньо залежить від ґрунту і погодних умов. Використовувати гній як добриво не рекомендується, оскільки це затягує процес дозрівання фолікула. Крім того, свіжі органічні добрива вносять безліч бур’янів.

Гарним вибором в якості добрива буде витриманий компост. Заправляти грунт необхідно фосфорними, калійними і азотними добривами в певних кількостях.

Вирощування зелені

Зелений салатний цибуля вирощується так само, як і цибуля на ріпку. Всі етапи повторюються, однак він висаджується більше густо. Метод вирощування зеленої цибулі з насіння дуже трудомісткий, тому він застосовується рідше. Найчастіше зелені пір’я обрізаються з молодої цибулі.

Період від сходів насіння до першої зрізання зелені становить 70-80 днів, з подальшим зрізанням нових пір’я через 40-50 днів. Кількість часу до наступних зрізок залежить від освітлення, вологості ґрунту, підживлення і температури повітря.

Цікаве:  Флокс волотистий суничне суфле: опис сорту, особливості вирощування

Висота повністю дозрілого зеленого цибулі залежить від сорту, проте в середньому становить від 50 до 70 см. Зрізати зелень можна і раніше, але у такому разі у молодих пір’ї не буде стільки корисних речовин, як у зрілих.

Для того щоб урожай був безперервним, насіння висіваються кожні 2 тижні.