Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Опис напівгострих сортів

Сорт Чорний принц має темно-фіолетову зовнішню луску. Дозріла ріпка щільна і важить близько 100 р. Він відноситься до середньостиглих сортів, оскільки період дозрівання дорівнює 100 дням. Відрізняється високою врожайністю. Має універсальне призначення – може використовуватися і для салатів, і для основних страв, і для консервування.

Ще одним чудовим середньостиглим сортом напівгострого цибулі є Альвіна. Ріпка виростає плоска з зовнішньої лускою фіолетового відтінку. Повне дозрівання займає 100-105 днів. Її маса не перевищує 100 м, однак сорту характерна стабільна врожайність.

Такий гібрид як Альбіон, теж володіє всіма якостями салатного лука. Він білого кольору, іноді навіть переходить у прозорий. З моменту сходів до стиглості проходить від 90 до 120 днів. Зовні цей лук вагою 100 г сухої, однак всередині знаходяться соковиті луски.

Цікаве:  Флокс волотистий суничне суфле: опис сорту, особливості вирощування

Ред барон – напівгострий червоний салатний цибулю, невередливий до зовнішніх умов. Він дає хороший урожай навіть посушливим літом. Червоно-фіолетові приплюснуті ріпки важать 50-120 р. Цибулина щільна і соковита. Використовується в салатах і при переробці.