Зелені сорти
Зеленим салатним цибулею найчастіше називають незрілі пір’я цибулі, проте і у нього є свої сорти.
Його окультурили ще за кілька тисячоліть до нашої ери і активно використовують до сьогоднішнього дня. Він росте, як і звичайний ріпчаста цибуля, на території всіх населених людьми континентів.
Найчастіше його вирощують з ріпчастої цибулі, але можна використовувати і цибуля-батун або цибулю-шалот. З огляду на смакові якості, його краще збирати в період, коли ріпка ще не повністю дозріла.
Існують наступні сорти зеленого салатного лука:
- Легіонер. Потужне длинноперое рослина зеленого кольору, на поверхні якого помітний слабкий восковий наліт. При його дозріванні не утворюється цибулина.
- Байя Верде. Цей гібрид цибулі і цибулі-батун має дуже великі пір’я. Такий селекційний хід дав можливість значно підвищити врожайність порівняно з іншими сортами зеленого лука.
- Грін банер. Самий ранній сорт, урожай з якого можна зрізати через 40 днів з моменту появи сходів. Він має м’який, злегка гоструватим смаком.
- Смарагдовий острів. Дуже стійкий до зберігання сорт – може тривалий час зберігатися без особливих умов. Він добре росте незалежно від того, коли був посіяний.