Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Зелені сорти

Зеленим салатним цибулею найчастіше називають незрілі пір’я цибулі, проте і у нього є свої сорти.

Його окультурили ще за кілька тисячоліть до нашої ери і активно використовують до сьогоднішнього дня. Він росте, як і звичайний ріпчаста цибуля, на території всіх населених людьми континентів.

Найчастіше його вирощують з ріпчастої цибулі, але можна використовувати і цибуля-батун або цибулю-шалот. З огляду на смакові якості, його краще збирати в період, коли ріпка ще не повністю дозріла.

Існують наступні сорти зеленого салатного лука:

  1. Легіонер. Потужне длинноперое рослина зеленого кольору, на поверхні якого помітний слабкий восковий наліт. При його дозріванні не утворюється цибулина.
  2. Байя Верде. Цей гібрид цибулі і цибулі-батун має дуже великі пір’я. Такий селекційний хід дав можливість значно підвищити врожайність порівняно з іншими сортами зеленого лука.
  3. Грін банер. Самий ранній сорт, урожай з якого можна зрізати через 40 днів з моменту появи сходів. Він має м’який, злегка гоструватим смаком.
  4. Смарагдовий острів. Дуже стійкий до зберігання сорт – може тривалий час зберігатися без особливих умов. Він добре росте незалежно від того, коли був посіяний.
Цікаве:  Томат абаканський рожевий: відгуки, опис з фото, смакові якості, умови розмноження та догляду