Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Використання салатного лука в кулінарії

Різні види цибулі підходять для приготування різних страв. Це залежить від смакових якостей того чи іншого сорту.

Коричневий салатний цибулю користується у домогосподарок особливою популярністю, оскільки він найбільш поширений. Його використовують для приготування страв з риби, овочів (у тому числі салатів) і м’яса. Крім того, він підходить для прикраси солоної риби і грибів.

Салатний цибулю білих сортів набагато м’якше і солодше, ніж класичний коричневий (жовтий). Його фарширують, смажать на грилі, смажать, додають у салати, соуси і маринади.

Червоний салатний цибулю самий ароматний, тому його часто використовують для приготування салатів, гарнірів, маринадів і випічки. Також його кришать зверху на вже готові страви. Варити такий цибуля не радять, так як при варінні він втрачає свій колір.

Цікаве:  Сохнуть грона винограду: причини та способи боротьби

Зелені пір’я салатного лука часто використовують як добавку в салати, страви з м’яса та овочів, а також холодні супи. Його в сирому вигляді додають туди, де з-за ріпчастої цибулі може спотворитися смак інгредієнтів (наприклад, сир).