Редька: сорту, опис, характеристики, особливості вирощування, догляд

Батьківщиною цього коренеплоду вважається Середземномор’ї і Азія. У Росії редька з’явилася лише в XII столітті і відразу стала одним з найулюбленіших овочів. В даний час існує декілька сортів редьки, які відрізняються формою, кольором, розміром кореня. Сьогодні ми розповімо про кращих сортів цього овоча і його характеристики.

Про культуру

Ця овочева культура високо цінується за свої лікувальні та поживні властивості. Незалежно від сорту, в редьці міститься величезна кількість необхідних для організму людини мінеральних солей. До складу коренеплодів входять в середньому 1,9 % білків, 1,8 % цукру, вони багаті вітамінами С і В, клітковину, ефірними маслами. У редьці міститься сірка, калій, магній, бром, йод, зольні речовини, вуглеводи.

Цікаве:  Ранетка - це маленьке яблучко, для смачного повидла, джему, варення

Крім високої поживної цінності, цей овоч є і ліками. Сік редьки має бактерицидні властивості завдяки тому, що в ньому міститься лізоцим, який пригнічує ріст грибків, різних бактерій і найпростіших організмів. Крім того, сік редьки допомагає відновлювати імунну систему в зимовий і весняний періоди.