Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Опис солодких сортів

Білий салатний цибулю Эксибишен є дуже солодким і соковитим. Період його дозрівання – 130 днів. Його ріпка кругла і дуже велика – може досягати 500 г, проте зустрічалися випадки, коли вона важила і 700-800 р. Єдиний мінус цього сорту – короткий термін зберігання (до 3 місяців).

Ялтинський сорт – це солодкий салатний цибулю, відноситься до червоним сортам. Він дуже цінується за свої смакові якості. Дозріває ріпка за 140-150 днів. Форма цибулини приплющена зверху і знизу, а колір – з фіолетовими тонами. Вага її досягає 200 р. Термін зберігання, так само як і у Эксебишен, невеликий – всього чотири місяці.

Цікаве:  Товстянка - розмноження живцями: корисні поради. Товстянка (грошове дерево): догляд в домашніх умовах

Єрмак – рекордсмен по швидкості дозрівання. Його урожай можна збирати вже через 75-95 днів після висівки. Відрізняється м’якою і соковитою текстурою. Розмір ріпок середній, а він може зберігатися до наступного сезону. Ще одним плюсом на користь цього сорту є його хороший імунітет до впливу зовнішнього середовища.