Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Вирощування розсади

Вирощувати розсаду можна як у парнику, так і на підвіконні. Кращим віком для висадки розсади вважається 50-60 днів.

Насіння висіваються на початку весни (середина березня). У ємності для розсади має бути отвір, що знаходиться на дні. Перед грунтом в неї слід насипати трохи керамзиту для створення дренажу. Засипати складом її потрібно на 15 см, попередньо підігрів його і обеззаразив. Можна для висівання насіння використовувати і звичайний торф’яний грунт, однак у ньому не має бути «жива земля».

На підготовлений ґрунт необхідно викласти насіння і засипати їх шаром грунту товщиною 0,5 см Поле цього ємність накривається плівкою і ставлять на підвіконня. По мірі необхідності слід зволожувати і удобрювати грунт.

Цікаве:  Опис сорту винограду Фрумоаса Албе

Оптимальною температурою для насіння буде 20-25 °С. Після того, як з’являться перші сходи, плівка знімається, і температуру слід знизити до 16-20 °С. Висока температура призводить до того, що зародки витягуються і слабшають.

Через місяць після перших сходів, у паростків з’являються вторинні корінці. В цей час грунт необхідно насичувати вологою і слабким грунтовим розчином. Це сприяє нормальному росту і розвитку саджанців. Підгодівлю слід проводити один раз на тиждень.

Коли паростки зміцніли і готові до висадки, при теплій погоді їх можна залишати на вулиці і загартовувати 2-3 дні.