Виноград Дарина: опис сорту (фото)

Виноград Дарина є гібридною формою культури, яка відрізняється раннім терміном дозрівання грон і приємним мускатним смаком. Але щоб досягти стабільності плодоношення, необхідно ознайомитися з особливостями цього сорту. Це допоможе уникнути критичних помилок у догляді і не розчаруватися в кінцевому результаті.

Опис та фото винограду сорту Дар’я

Цей вид був отриманий в результаті схрещування видових якостей гібрида Кеша і універсального сорти Дружба. Цю селекційну роботу провів Ст. Н. Крайнов. Основною метою схрещування цих видів було виведення гібрида, стійкого до основних захворювань культури, таким як оїдіум і мілдью. І кінцевий результат селекції повністю виправдав очікування.

Виноград Дар’я характеризується сильнорослыми кущами до 2,5 м. Лоза добре визріває протягом сезону. Листя у гібрида п’ятилопатеві з прорізами і характерними зубцями по краю. Вони мають насичено зелений відтінок.

Цікаве:  Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Відповідно до опису, виноград Дар’я (фото зверху) має квіти двостатеві, що гарантує стабільну зав’язь плодів незалежно від погодних умов. Плодоношення куща настає на 2-3 рік після посадки саджанця на постійне місце. Так як Дарина є ранньостиглим видом, то даний вид підходить для вирощування не тільки в південних, але і центральних, а також північних регіонах з обов’язковим укриттям на зиму.

Гібрид відрізняється серцеподібної формою грон. Ягоди до моменту технічної зрілості набувають бурштиновий відтінок. Плоди овальної форми, середнього розміру. Шкірка щільна, з’їдається. М’якоть соковита, з 2-3 кісточками. Смак плодів — ненав’язливо мускатний.

Грона винограду Дар’я мають щільну або среднерыхлую структуру. Їх вага становить 700-900 р. Гібрид стійкий до горошенню і характеризується високими товарними якостями.