Виноград Дарина є гібридною формою культури, яка відрізняється раннім терміном дозрівання грон і приємним мускатним смаком. Але щоб досягти стабільності плодоношення, необхідно ознайомитися з особливостями цього сорту. Це допоможе уникнути критичних помилок у догляді і не розчаруватися в кінцевому результаті.
Опис та фото винограду сорту Дар’я
Цей вид був отриманий в результаті схрещування видових якостей гібрида Кеша і універсального сорти Дружба. Цю селекційну роботу провів Ст. Н. Крайнов. Основною метою схрещування цих видів було виведення гібрида, стійкого до основних захворювань культури, таким як оїдіум і мілдью. І кінцевий результат селекції повністю виправдав очікування.
Виноград Дар’я характеризується сильнорослыми кущами до 2,5 м. Лоза добре визріває протягом сезону. Листя у гібрида п’ятилопатеві з прорізами і характерними зубцями по краю. Вони мають насичено зелений відтінок.
Відповідно до опису, виноград Дар’я (фото зверху) має квіти двостатеві, що гарантує стабільну зав’язь плодів незалежно від погодних умов. Плодоношення куща настає на 2-3 рік після посадки саджанця на постійне місце. Так як Дарина є ранньостиглим видом, то даний вид підходить для вирощування не тільки в південних, але і центральних, а також північних регіонах з обов’язковим укриттям на зиму.
Гібрид відрізняється серцеподібної формою грон. Ягоди до моменту технічної зрілості набувають бурштиновий відтінок. Плоди овальної форми, середнього розміру. Шкірка щільна, з’їдається. М’якоть соковита, з 2-3 кісточками. Смак плодів — ненав’язливо мускатний.
Грона винограду Дар’я мають щільну або среднерыхлую структуру. Їх вага становить 700-900 р. Гібрид стійкий до горошенню і характеризується високими товарними якостями.