Якщо у вас підсобне господарство або дачну ділянку, ви, як ніхто інший, розумієте, наскільки важливий кожен етап вирощування свого майбутнього врожаю. Для всіх, хто тільки пізнає ази садівництва, ми пропонуємо нашу статтю, в якій докладно опишемо особливості посадки у відкритий грунт на кожному його етапі.
Як готувати розсаду перед посадкою?
Перший крок до отримання бажаного результату — це підготовка розсади. Коли вона знайшла свою необхідну зрілість для подальшої посадки в землю на свіжому повітрі, ми приступаємо до дуже важливого процесу. Цей процес можна назвати загартовуванням або адаптацією до нових умов, де овочева культура далі буде рости і розвиватися. Починається він за 14 днів до передбачуваної дати висадки.
Перший день адаптації починається з 1 години перебування рослини на балконі або на вулиці. На цьому етапі розсада ще дуже чутлива до будь-яких змін, тому побережіть її від прямих сонячних променів. Так триває кожен день з збільшенням на годину часу знаходження розсади.
За 2 дні до посадки у відкритий грунт рослина не поливають. А коли йде посадка в землю, всю розсаду рясно поливають для кращої «зчеплення» і подальшої адаптації.