Виноград Сицилія: особливості сорту і догляд

Садівникам, захоплено займаються розведенням винограду, напевно відоме ім’я російського селекціонера А. В. Бурдака. Їм виведено чимало цікавих гібридних сортів цієї ягоди, до них належить поки ще маловідомий, але вже користується популярністю у садівників виноград Сицилія.

Особливості сорту

Його характеризують як столовий, так як ягода відмінно підходить для приготування кулінарних страв та домашнього вина.

Сорт винограду Сицилія відрізняється стійкістю до багатьох захворювань, включаючи грибкові, оїдіум, білу гниль.

Поки він проходить випробування і активно вирощується в південних регіонах Росії, оскільки витримує морози до -23 градусів. Відмінними ознаками винограду Сицилія можна назвати наступні:

  • формує швидко розростається кущ з потужним кореневищем;
  • великі грона циліндричної форми з’являються у великій кількості, дозрівають приблизно в середині серпня (на 115-125 день), мають вагу від 0,800 до 1,5 кг;
  • світло-жовті довгасті ягоди — великі, до 6 см, з хрусткою солодкою м’якоттю (хоча слабка кислинка все ж відчувається), вираженим смаком мускату, з однією-двома кісточками і щільною шкіркою.
Цікаве:  Яблуня колоновидна Сузіря: опис, характеристика сорту, фото